Σχόλιο του Νίκου Λεβογιάννη για τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Στήριξης του Κ.Υ.- Νοσοκομείου Νάξου

Νέες δωρεές στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου
Newsroom
18/01/2024 20:04
 
 
 

 

Σχόλιο του Νίκου Λεβογιάννη για τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Στήριξης του Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου με αφορμή τη συζήτηση, στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, του θέματος για τον ορισμό εκπροσώπων του δήμου στο Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Να σημειωθεί ότι η δημιουργία του Ιδρύματος Στήριξης του Κ.Υ.- Νοσοκομείου Νάξου το 1984, ήταν μια ιδέα και έργο του Νίκου Λεβογιάννη, όπως και το καταστατικό του, που ισχύει ακόμα μέχρι σήμερα.

Το σχόλιο του Φιλόλογου και πρώην βουλευτή Νίκου Λεβογιάννη

Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι για πάνω από 10 χρόνια ανακυκλώνονται στη διοίκηση του Ιδρύματος Στήριξης του Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου τα ίδια πρόσωπα, πολλά από τα οποία μάλιστα είναι απλοί ιδιώτες. Ο δήμος έπρεπε να εκπροσωπείται στο Ίδρυμα με δημοτικούς συμβούλους από όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Πέραν αυτού όμως υπάρχει πρόβλημα και με τους κοινωνικούς φορείς-μέλη του Ιδρύματος, που συγκροτούν τη Διοίκηση του. Κάποιοι από αυτούς δεν υπάρχουν πλέον, ενώ σημαντικοί φορείς της Νάξου δεν έχουν γίνει μέλη, όπως ρητά προβλέπει το καταστατικό.

Είναι απορίας άξιο γιατί δεν είναι μέλη του ιδρύματος μεγάλα σωματεία και σύλλογοι όπως: Ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου, ο Σύλλογος Μηχανικών, η Ένωση Ξενοδόχων, το Σωματείο Μαζικής Εστίασης, ο Πανναξιακός ΑΟ και άλλοι.

Είναι απορίας άξιο ακόμη ότι, ενώ είναι μέλος του Ιδρύματος η Αυτοδιοίκηση Α βαθμού, που την εκπροσωπεί ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δεν είναι μέλος του Ιδρύματος η Αυτοδιοίκηση Β βαθμού, δηλαδή η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η παράλογη αυτή κατάσταση προκαλεί απορίες και συζητήσεις και εγείρονται ακόμη και νομικά ζητήματα, δεδομένου ότι το καταστατικό του Ιδρύματος προνοεί για αυτές τις προσαρμογές του.

Η 40χρονη παρουσία και προσφορά του Ιδρύματος στον τομέα της Υγείας στη Νάξο, στην οποία αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια και ο δήμαρχος Νάξου στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβάλλει η διοίκησή του να δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες ένταξης στα μέλη του των μαζικών φορέων της Νάξου, που εδρεύουν στο νησί και αντικατάστασης των συλλόγων-μελών του κυρίως της Αθήνας, που έχουν πάψει να λειτουργούν ή υπολειτουργούν και δεν έχουν καμία παρουσία και προσφορά στο νησί.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 477 times, 1 visits today)

3 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*