Ανακοίνωση ΠΠΠΣ για την επίσκεψη Κεραμέως στη Σύρο: «Να τα λέμε και τα καλά»

Newsroom
20/02/2024 10:27
 
 
 

 

Επειδή τις τελευταίες ημέρες πολύς ντόρος έγινε (και πολλή γκρίνια έπεσε στα social media) για την ατμοσφαιρική και θαλάσσια ρύπανση στην Ερμούπολη (που, όπως ειπώθηκε από το Δήμαρχο και από Δημοτικό Σύμβουλο, δεν είμαστε δα και σίγουροι ότι υπάρχει) …

… επειδή μ’ όλη αυτή τη φασαρία, και αρνητική ενέργεια διακινείται, και κοινωνικός διχασμός προκαλείται, και το τουριστικό προϊόν μας βλάπτεται …

… είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ: να γινόμαστε αγωγοί θετικής ενέργειας και ποτέ να μην παραβλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, το νησί μας είχε την τιμή να υποδεχθεί την Υπουργό Εσωτερικών. Δεν είναι και λίγο για έναν τόσο μικρό τόπο, πρωτοκλασάτη Υπουργός να μάς επισκέπτεται Σαββατιάτικα, Φλεβάρη μήνα.

Η κα Υπουργός δεν έχασε το χρόνο της. Θέλησε να συναντηθεί με τις τοπικές αρχές. Κι έτσι κατευθύνθηκε, ασφαλώς όχι στο Δημαρχείο, αλλά στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ της νήσου. Το μέρος στο οποίο ενίοτε εκδίδονται διαταγές που υπαγορεύουν αποφάσεις στο Δήμο (βλ. πρόσφατο παράδειγμα με τη -μη- χωροθέτηση της μαρίνας απέναντι από το Κυβερνείο. Εκεί την υποδέχτηκαν ο Κυβερνήτης της νήσου, ο πρώην Λιμενάρχης (κάποτε ήταν δουλειά του να ελέγχει τον Κυβερνήτη, πλέον εργάζεται για αυτόν), οι τοπικοί βουλευτές, και -λίγο πιο κει, στη γωνία- ο Δήμαρχος.

Όλοι μαζί έδωσαν τα διαπιστευτήριακαι τα συγχαρητήριά τους (οι βουλευτές μας για πολλοστή φορά) στον Κυβερνήτη. Για τις οικονομικές επιδόσεις του, την προσφορά του στον τόπο και την αδιαμφισβήτητη έγνοια του για την προστασία του περιβάλλοντος. Όλοι συμφώνησαν σε όλα και χώρισαν αγαπημένοι.Το Κυβερνείο θα συνεχίσει να απολαμβάνει της άνευ όρων στήριξης όλων (την πραγματική, αντίθεταμε το Νοσοκομείο).

Αναρωτιέστε ακόμα ποια είναι τα θετικά; Ορίστε:
1) Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, ο ουρανός στην πόλη ήταν καθάριος (η προηγούμενη φορά πρέπει να ήταν στην προηγούμενη επίσκεψη «επισήμων»). Μπορούσες να περπατήσεις στην προκυμαία φουσκώνοντας τα πνευμόνια σου με αέρα και όχι με αμμοβολή. Από τα πλάνα δε που εξασφάλισαν τα -ανεξάρτητα- τοπικά ΜΜΕ διαπιστώσαμε πως όλα ήταν καθαρά και νοικοκυρεμένα. Μέχρι και οι δεξαμενές ήταν σφουγγαρισμένες.

2) Η θάλασσα ήταν επίσης -επιφανειακά- πεντακάθαρη. Χωρίς τις κηλίδες υφαλοχρωμάτων και αμμοβολής που βλέπουμε καθημερινά να κάνουν σούρτα-φέρτα. Χωρίς αγχωμένους βαρκάρηδες να τις κυνηγούν για να τις διαλύσουν με Ava και να τις βυθίσουν.

3) Ενημερωθήκαμε ότι το Λιμενικό Σώμα διαθέτει υπερσύγχρονα πλοία και πλωτά μέσα για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης. Μάλιστα, ένα τέτοιο σκάφος βρέθηκε στο λιμάνι της πόλης (συμπωματικά, την ίδια ημέρα της επίσκεψης της Υπουργού) και εκτέλεσε άψογα άσκηση αντιμετώπισης ρύπανσης, κάνοντάς μας υπερήφανους για το βαθμό ετοιμότητας και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του λιμενικού μας. Δυστυχώς, η άσκηση έγινε τη μόνη μέρα που η επιφάνεια της θάλασσας ήταν καθαρή. Είμαστε βέβαιοι, ωστόσο, πως ο Δήμαρχος θα αξιοποιήσει την ευκαιρία και θα αιτηθεί στο Λιμενικό τη μόνιμη παραμονή του σκάφους στη νήσο, καθώς εδώ θα έχει τη δυνατότητα να εκτελεί καθημερινά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ και όχι ασκήσεις.

4)Το νησί μας αποτελεί αναπτυξιακό παράδειγμα προς μίμηση στο πανελλήνιο, όπως δήλωσε περήφανα η κα Υπουργός.

Συμπέρασμα: Όποιος θέλει να βλέπει τα θετικά, τα βλέπει. Οι υπόλοιποι απλώς γκρινιάζουν.

***Σημείωση: Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας και ουδεμία σχέση με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις έχουν. Πως θα μπορούσαν να έχουν άλλωστε; Τέτοιο δούλεμα δε πέφτει ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 59 times, 1 visits today)

3 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*