Νικόλας Καΐλης: «Τα νησιά μας δεν τα απομονώνουν οι απεργίες, αλλά οι εφοπλιστές»

Newsroom
29/02/2024 16:56
 
 
 

 

Σε σχόλιο για τις δηλώσεις περί «ακτοπλοϊκού αποκλεισμού και απομόνωσης» με αφορμή την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου προχώρησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου-Ερμούπολης και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου Νικόλας Καΐλης.

Ο κ. Καΐλης χαρακτήρισε «τουλάχιστον προκλητικές» τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αθανασίου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι «οι ναυτεργάτες και οι διεκδικήσεις τους» καταδικάζουν τα νησιά σε απομόνωση.

«Τα νησιά μας δεν τα απομονώνουν οι ναυτεργάτες και οι απεργίες τους. Τα νησιά μας τα απομονώνουν οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις που διαχρονικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους, κόντρα στις ανάγκες των νησιωτών» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καΐλης, το πλήρες σχόλιο του οποίου έχει ως εξής:

Είναι τουλάχιστον προκλητικές οι δηλώσεις του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Αθανασίου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσου, που με μια φωνή και σε δραματικό τόνο, ανακάλυψαν τον ένοχο για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των νησιών μας. Είναι, λένε, οι ναυτεργάτες και οι διεκδικήσεις τους, οι απεργίες μας καταδικάζουν σε απομόνωση!

Είναι κρίμα που η καθημερινότητα δεν συμφωνεί μαζί τους. Τα νησιά μας δεν τα απομονώνουν οι ναυτεργάτες και οι απεργίες τους. Τα νησιά μας τα απομονώνουν οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις που διαχρονικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους, κόντρα στις ανάγκες των νησιωτών. Αυτές οι πολιτικές έχουν δώσει το ελεύθερο στους εφοπλιστές να δρομολογούν 30χρονα και 40χρονα «σαπάκια». Πλοία με συνεχείς βλάβες, ταλαιπωρημένα, που δρομολογούνται μόνο όταν έχουν κέρδος και αποσύρονται όταν δεν έχουν.

Τη στιγμή που το ταξίδι Σύρο – Πειραιά, με επιστροφή έχει φτάσει στα 100€, οι κυβερνήσεις «μπουκώνουν» τους ακτοπλόους εφοπλιστές με επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμύριων ευρώ για τις «άγονες γραμμές» των Κυκλάδων. Τους στηρίζουν με προνόμια όπως το αφορολόγητο πετρέλαιο και οι εθελοντικές φορολογικές εισφορές, τη στιγμή που ο λαός μας στενάζει από την ενεργειακή ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ο μεν Περιφερειάρχης μας ενημέρωνε πως έχουμε σήμερα τις καλύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όλων των εποχών και ο δε Υφυπουργός Ναυτιλίας, παρουσίαζε ως μεγάλη κατάκτηση την αύξηση των επιδοτήσεων προς τους ακτοπλόους εφοπλιστές για το 2024.

Τη στιγμή, λοιπόν, που όλη η Ελλάδα βρέθηκε στο πόδι για να τιμήσει τους δολοφονημένους των Τεμπών και να βροντοφωνάξει για μια ακόμη φορά «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», οι εν λόγω κύριοι πήραν ξεκάθαρη θέση υπεράσπισης των κερδών των εφοπλιστών.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 72 times, 1 visits today)

6 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*