Προβλέψεις για την ενεργειακή κρίση και διπλωματία

Newsroom
22/10/2021 13:12
 
 
 

 

*Του Μιχάλη Κυριακόπουλου

Αυτό το άρθρο, βασίζετε σε ανάλυση των πρόσφατων γεγονότων αλλά και προηγούμενων προβλέψεων μου που έχουν δημοσιευτεί για συγκεκριμένες κυβερνήσεις άλλων χωρών.

Κατά την άποψη μου και την διαισθητική ικανότητα μου, η Ε.Ε. δεν πρέπει να επιτρέψει την είσοδο φυσικού αερίου από τη Ρωσία αυτή τη στιγμή.

Η πρόσφατη κίνηση του κ. Μητσοτάκη να συνεργαστεί με την Αιγυπτιακή κυβέρνηση στην προμήθεια φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος και στη μεταφορά υγρού φυσικού αερίου με ενδιάμεσο σταθμό τη χώρα μας προς τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε., θα αποδειχθεί βάση πρόβλεψης, κίνηση ματ προς τους εκβιασμούς της Ρωσικής κυβέρνησης και θα προσφέρει φθηνές λύσεις στην ενεργειακή κάλυψη των κρατών-μελών της Ε.Ε και της χώρας μας.

Όσον αφορά τα χθεσινά δημοσιεύματα και εφόσον είναι αληθή, ότι η Ρωσική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει την απόφαση της ότι οι Ταλιμπάν δεν αποτελούν πλέον τρομοκρατική οργάνωση, βάση νέας πρόβλεψης μου για το θέμα αυτό, θα υποστεί παγκόσμια διπλωματική ήττα στο άμεσο μέλλον, εκτός από τη διπλωματική ήττα που έχω προβλέψει και έχει δημοσιευτεί ότι θα συμβεί σύντομα και στο εσωτερικό της Τουρκίας!!

Επομένως, αν εξαιρέσουμε την διαισθητική πληροφορία και κρατήσουμε μόνο τη λογική κίνηση του πρωθυπουργού για φθηνή ενέργεια από τρίτες χώρες της Μ.Ανατολής και Αφρικής, μάλλον οι ηγέτες της Ε.Ε. θα έπρεπε να δώσουν λίγο χρόνο να γίνει αυτό εφικτό πριν λάβουν βιαστικές αποφάσεις οι οποίες θα αποδειχθούν καταστροφικές σε διπλωματικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

Αν μάλιστα προσθέσουμε και την διαισθητική πληροφορία σε όλο αυτό, κατά 98% πάλι θα επιβεβαιωθώ και στις δύο περιπτώσεις μελλοντικών γεγονότων, δηλαδή είτε η Ε.Ε. επιτρέψει στην Ρωσία να τροφοδοτήσει τα κράτη μέλη της με φυσικό αέριο, είτε επιλέξει την ενεργειακή της κάλυψη μέσω χωρών της Αφρικής και της Μ. Ανατολής.

Στην πρώτη περίπτωση η Ε.Ε. θα έχει κάνει ένα τραγικό λάθος, ενώ στην δεύτερη θα έχει κάνει μία σοφή κίνηση και η διαισθητική πληροφορία αφορά τα μελλοντικά γεγονότα και στις δύο περιπτώσεις έχοντας αναφέρει πιο πάνω ποια θα είναι αυτά.


Μιχάλης Κυριακόπουλος
Διαισθητικός Σύμβουλος
Τηλέφωνο: 6958633643
Email: kyriakopoulos.michael@gmail.com

(Visited 121 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*