Διάλεξη αστυνομικών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για την οδική ασφάλεια

Newsroom
03/12/2021 15:10
 
 
 

 

Τέσσερις σχολικές μονάδες του Νοτίου Αιγαίου, ανάμεσά τους και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, επισκέφθηκαν τον Νοέμβριο Αξιωματικοί και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, υλοποιείται προγραμματισμός ενημερωτικών διαλέξεων.

 

Έτσι, πραγματοποιήθηκαν συνολικά τέσσερις ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων:

*Τμήμα Τροχαίας Ρόδου: Δημοτικό Σχολείο Λάρδου (10-11-2021).

*Τμήμα Τροχαίας Ρόδου: Δημοτικό Σχολείο Αφάντου (18-11-2021).

*Τμήμα Τροχαίας Κω: 6ο Δημοτικό Σχολείο Κω (24-11-2021).

*Αστυνομικό Τμήμα Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: 4ο Δημοτικό Σχολείο ΤΥΝΟΜΝάξου (26-11-2021).

Κατά τις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, όπως η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και παιδικών καθισμάτων.

Επίσης, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό και έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν 135 μαθητές, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους.

(Visited 769 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*