Σημαντική επιτυχία των αστυνομικών στις Κυκλάδες: Πρόλαβαν «Ολοκαύτωμα»!

Newsroom
11/04/2022 13:08
 
 
 

 

Πέντε τόνους εκρηκτικά, 3,5χλμ. φιτίλι, πλήθος πυροκροτητών και περισσότερα από 200 λίτρα πετρέλαιο είχαν στην κατοχή τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 σε νησί των Κυκλάδων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου και του Αστυνομικού Σταθμού Σίφνου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και ειδών πυροτεχνίας.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε χώρους που διαχειρίζονταν οι κατηγορούμενοι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συγκεντρωτικά:

*4.760 κιλά νιτρική αμμωνία.

*221,8 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα.

*9,5 κιλά ζελατοδυναμίτιδα.

*220 λίτρα καύσιμης ύλης (πετρέλαιο), τα οποία σε συνδυασμό με την νιτρική αμμωνία δύναται να δημιουργήσουν εκρηκτικό μείγμα.

*3.581 μέτρα ακαριαίο φυτίλι – καλώδιο.

*202 πυροκροτητές.

*50 κροτίδες.

*3 φωτοβολίδες.

*Καπνογόνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Οι συλλήψεις είναι απότοκος σχεδιασμού και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και χρήσης εκρηκτικών υλών.

(Visited 862 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.