Πάρος: Στοχευμένη αστυνομική δράση για την πρόληψη και καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας

Newsroom
17/05/2022 10:15
 
 
 

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε χθες 16 Μαΐου 2022 στοχευμένη αστυνομική δράστη για την πρόληψη και καταστολή της μικροεγκληματικότητας, την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Για την επίτευξη της αστυνομικής δράσης, η οποία οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων και υλοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, συγκροτήθηκαν κλιμάκια ελέγχων με επαρκή αστυνομική δύναμη, τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις – κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Ειδικότερα, ως προς τα αποτελέσματα:

*Ελέγχθηκαν 40 άτομα και 31 οχήματα.

*Προήχθησαν 7 άνδρες.

*Συνελήφθη ένας 53χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης πέντε ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ για ανέγερση κτίσματος σε αναδασωτέα περιοχή.

*Βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και 6 παραβάσεις για παράνομη κατασκήνωση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, θα συνεχιστούν και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 356 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*