Ρόδος: Εντοπίστηκαν δύο φυτείες κάνναβης – Κατασχέθηκαν συνολικά 89 φυτά

Newsroom
09/08/2022 10:33
 
 
 

 

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, εντοπίσθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου Ρόδου, δύο καλλιέργειες δενδρυλλίων κάνναβης (φυτείες).

Ειδικότερα, η πρώτη φυτεία αποτελούνταν από τουλάχιστον 51 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,2 μέτρα και ήταν ανεπτυγμένη σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο απόκρημνης δασικής έκτασης.

Η ευρύτερη περιοχή ερευνήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι χθες 8 Αυγούστου 2022 το πρωί προέβησαν στην εκρίζωση και κατάσχεση των δενδρυλλίων.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στη σύλληψη ενός ημεδαπού χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, γιατί έπειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι του διαπιστώθηκε ότι είχε αναπτύξει καλλιέργεια κάνναβης σε αύλειο χώρο, αποτελούμενη από 38 δενδρύλλια ύψους έως 2,2 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση της πρώτης υπόθεσης συνεχίζεται για τον εντοπισμό των δραστών.

(Visited 109 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*