Μύκονος: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για εμπόριο προϊόντων «μαϊμού» γνωστών εμπορικών οίκων

Newsroom
15/09/2022 12:55
 
 
 

 

Συνελήφθησαν χθες 14 Σεπτεμβρίου 2022 στη Μύκονο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου δύο ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για εμπόριο προϊόντων απομίμησης.

Πρόκειται για παραβάσεις της νομοθεσίας «Περί σημάτων και της Οδηγίας σχετικά με την επιβολή των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και άλλες διατάξεις», «Περί αθέμιτου ανταγωνισμού», «ρύθμιση αγοράς προϊόντων και της παροχής Υπηρεσιών» καθώς και για τα αδικήματα της «Πλαστογραφίας» και «Απάτης».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου – της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτικού κοινού, χθες το μεσημέρι έπειτα από έλεγχο που έγινε σε δύο εμπορικά καταστήματα, τα οποία λειτουργούσαν ως προσωρινά υπεύθυνοι οι συλληφθέντες, βρέθηκαν να διατίθενται προς πώληση συνολικά 886 τεμάχια ειδών αξεσουάρ (βραχιόλια, δακτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ) τα οποία – όπως διαπιστώθηκε – αποτελούν προϊόντα απομίμησης, παραποίησης και αντιγραφής γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών.

Τα προϊόντα «μαϊμού» κατασχέθηκαν.

(Visited 77 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.