Κως: Σύλληψη δύο ημεδαπών για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή

Newsroom
28/09/2022 12:59
 
 
 

 

Συνελήφθησαν χθες Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 στην Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, δύο ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα) ηλικίας 53 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οπλοκατοχής, παραβίασης του εθνικού τελωνειακού κώδικα, βίας κατά υπαλλήλων (αστυνομικών), απείθειας και επικίνδυνης οδήγησης.

Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει έναν συνεργό τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το πρωί διαπιστώθηκε ο 53χρονος με τον συνεργό του σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να προβαίνουν σε αγοραπωλησία ναρκωτικών και στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο κατά τις αστυνομικές αναζητήσεις ο 53χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι των εμπλεκομένων (συνεργού και 35χρονης) κατά την οποία, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

*Ηρωίνη συνολικού βάρους 26,9 γραμμ.

*Κάνναβη βάρους 4,9 γραμμ.

*Δέκα συσκευασίες καπνού.

*Έξι ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή.

*Ζυγαριά ακριβείας.

*Δύο ψαλίδια.

*Σουγιάς με λάμα 8 εκατοστά.

*Αυτοσχέδιο μεταλλικό ρόπαλο.

*Τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Τα ανευρεθέντα προϊόντα καπνού δεν έφεραν ειδική ταινία φορολόγησης και κατασχέθηκαν προκειμένου να αποσταλούν στην αρμόδια τελωνειακή Αρχή προς υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων – δασμών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

(Visited 85 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*