Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Κάλυμνο και Κω – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 3 κιλά κάνναβη

Newsroom
21/10/2022 12:03
 
 
 

 

Σπείρα που διακινούσε κάνναβη εξαρθρώθηκε χθες 20 Οκτωβρίου στην Κάλυμνο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, οι οποίοι συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς (δύο άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 32, 38 και 41 ετών), ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και έχει ταυτοποιηθεί η δράση ακόμη τεσσάρων προσώπων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, προμήθειας – κατοχής – μεταφοράς – διακίνησης ναρκωτικών και οπλοκατοχής.

Όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο επισταμένης και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, ο 41χρονος, ως αρχηγικό μέλος, από πέρυσι τον Οκτώβριο, είχε συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με τη συμμετοχή των υπολοίπων δραστών και υπό την καθοδήγηση του, προέβαιναν σε προμήθεια, παραλαβή και περαιτέρω διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης σε τοξικομανείς αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία περιλάμβανε έρευνες σε σπίτια, χώρους και οχήματα των δραστών, όπου κατά τη διάρκεια της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

*3 κιλά και 40 γραμμάρια κάνναβη ακατέργαστη σε αυτοσχέδιες συσκευασίες εντός δέματος που είχε παραλάβει ο 32χρονος.

*2 κυνηγετικά όπλα.

*2 κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες συνδέσεις τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 41χρονου και ακόμη δυο συνεργών του ισχύουν περιοριστικοί όροι για παρόμοια υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Επίσης χθες 20 Οκτωβρίου συνελήφθησαν χθες στην Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός (ηλικίας από 19 έως 20 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και βία κατά υπαλλήλων-δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, χθες το βράδυ έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι να αποκρύπτουν μικροσυσκευασίες με κάνναβη σε υπαίθριο χώρο με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους σε ενδιαφερόμενους χρήστες.

Άμεσα, αστυνομικοί ακινητοποίησαν τους δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αντιστάθηκαν κατά ην προσαγωγή τους.

Από την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
*64 γραμμάρια κάνναβη, διαμοιρασμένη σε επτά συσκευασίες.

*245 ευρώ.

*3 κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

(Visited 101 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*