Νότιο Αιγαίο: Περισσότεροι από 900 μαθητές παρακολούθησαν τις εκπαιδευτικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom
04/11/2022 18:58
 
 
 

 

Συνολικά 20 ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων της Πάρου, της Ρόδου και της Κω πραγματοποίησαν τον Οκτώβριο καταρτισμένοι Αξιωματικοί και αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας και ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, ενημερωτικές διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν :

*Στις 12/10/2022 από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου στο Γυμνάσιο Παροικιάς Πάρου.

*Στις 17/10/2022 από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

*Στις 24/10/2022 από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβάρδων Ρόδου.

*Στις 24-26/10/2022 από στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου στις εκδηλώσεις “Historica”.

*Στις 25/10/2022 από στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Κω στο Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου.

Στις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, όπως για παράδειγμα την επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, την κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, τις διαβάσεις πεζών, την κυκλοφορία με ποδήλατο, τη χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο και του προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο, καθώς και παιδικών καθισμάτων.

Επίσης, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό και έγινε παρουσίαση των μέσων και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Μια ακόμη σημαντική δράση ήταν η επίδειξη του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “Schwartz” της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από τον χειριστή – συνοδό του με έμφαση στο πώς πως ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ζει ως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας συνοδού του και διαμένει μαζί του, χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεξάρτησης, επικοινωνίας, αγάπης και συνεργασίας, που αποδίδει το μέγιστο στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν. Επίσης, αναπτύχθηκε το θέμα της ευζωίας των δεσποζόμενων ζώων.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν 938 μαθητές, οι οποίοι – μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους – είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους, με το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται να λαμβάνει σχετική έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

(Visited 72 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*