Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε 4μελής συμμορία «πορτοφολάδων» – Εξιχνιάστηκαν 24 περιπτώσεις κλοπών

portofolas
Newsroom
08/11/2022 12:57
 
 
 

 

Συμμορία αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές πορτοφολιών από τουρίστες εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας, άντρες της οποίας χθες το απόγευμα 7 Νοεμβρίου 2022 συνέλαβαν τα μέλη της.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς (δυο άνδρες και δύο γυναίκες) ηλικίας 19, 27, 39 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας (συμμορίας) και διάπραξη κλοπών.

Όπως διακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει συμμορία με συγκεκριμένη δομή, στην οποία ηγετική θέση κατείχε η 39χρονη και μετέβαιναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη Σαντορίνη, όπου με διακριτούς ρόλους προέβαιναν σε αφαίρεση πορτοφολιών, χρημάτων και τραπεζικών καρτών από πολίτες που συνωστίζονταν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, έχοντας σκοπό την εξασφάλιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Ειδικότερα, από τη μελέτη και ανάλυση της εγκληματικής τους συμπεριφοράς, της μεθοδολογίας και του τρόπου δράσης τους, έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε 24 περιπτώσεις αφαίρεσης πορτοφολιών το χρονικό διάστημα από 24 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2022, καθώς και την 6 Νοεμβρίου 2022.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

 

(Visited 41 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.