Κως: Συνελήφθη αλλοδαπός «μπουμπούκι» για κατοχή αρχαιοτήτων και λαθραίο καπνό

Newsroom
13/02/2023 13:23
 
 
 

 

Συνελήφθη το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, κατοχή λαθραίου καπνού, αρχαιοτήτων, όπλου και παράνομη διαμονή στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης απάτης, προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα στο σπίτι του δράστη, όπου βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

-Καπνός για ναργιλέ βάρους 8 κιλών και 964 γραμμαρίων σε συσκευασίες που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, τόπο προέλευσης και παρασκευής.

-Πιστόλι κρότου και δέκα αβολίδωτα φυσίγγια.

-Σπρέι πιπεριού.

-Αρχαίος ακέραιος αμφορέας και 3 τμήματα δεύτερου αμφορέα.

-7 ανιχνευτές μετάλλων.

-3.000 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 και θα παραδοθούν στην αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω για περαιτέρω αξιολόγηση – χρονολόγηση.

Τα ανευρεθέντα προϊόντα καπνού, που δεν έφεραν ειδική ταινία φορολόγησης, θα αποσταλούν στην αρμόδια τελωνειακή Αρχή προς υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων – δασμών.

(Visited 183 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.