Νότιο Αιγαίο: Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις κατά της μικροεγκληματικότητας

Newsroom
28/02/2023 15:33
 
 
 

 

Στοχευμένες δράσεις με αντικείμενο την πρόληψη και καταστολή της μικροεγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από 20 έως 26 Φεβρουαρίου στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου,

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, οι δράσεις εστίασαν κατά τόπους στην αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες, την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την οδική ασφάλεια.

Οι δράσεις αυτές οργανώθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και υλοποιήθηκαν από κλιμάκια ελέγχων που συγκροτήθηκαν με συμμετοχή αστυνομικών από τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες, με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Ειδικότερα ως προς τα αποτελέσματα:
-Ελέγχθηκαν 929 άτομα, 684 οχήματα και 28 καταστήματα.
-Συνελήφθησαν 6 άτομα για ναρκωτικά.
-Βεβαιώθηκαν 214 παραβάσεις, από τις οποίες 209 του Κ.Ο.Κ. και 5 για την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Σημειώνεται δε ότι, η Ελληνική Αστυνομία αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς και την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*