Νότιο Αιγαίο: Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα νησιά από 27/02 έως 05/03

Newsroom
06/03/2023 15:10
 
 
 

 

Στην πρόληψη – καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας και την αντιμετώπιση προβλημάτων που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες αποσκοπούσαν οι στοχευμένες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.

Οι δράσεις εστίασαν κατά τόπους:
-στην αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες,
-στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών,
-στη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και
-στην οδική ασφάλεια

Οι δράσεις αυτές οργανώθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και υλοποιήθηκαν από κλιμάκια ελέγχων που συγκροτήθηκαν με συμμετοχή αστυνομικών από τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες, με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Ειδικότερα ως προς τα αποτελέσματα:
-Ελέγχθηκαν 873 άτομα, 538 οχήματα και 41 καταστήματα.
-Βεβαιώθηκαν 223 παραβάσεις, από τις οποίες 219 του Κ.Ο.Κ., 2 για την αντικαπνιστική νομοθεσία και 2 σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Σημειώνεται δε ότι, η Ελληνική Αστυνομία αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς και στην εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*