Νότιο Αιγαίο: 1034 μαθητές παρακολούθησαν διαλέξεις και ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom
10/03/2023 12:25
 
 
 

 

Οκτώ εκπαιδευτικές μονάδες σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Πάρο και Σαντορίνη επισκέφθηκαν τον Φεβρουάριο του 2023 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιώντας διαλέξεις και ενημερωτικές δράσεις που σχετίζονταν με την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας, πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού, προστασίας από ενδοοικογενειακή βία και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν συνολικά 1.034 μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, από τα εξής σχολεία:
-Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας: Παιδικός σταθμός «Γλυκογαλούσα» Καρτεράδο Θήρας (02/02/2023).
-Τμήμα Τροχαίας Κω: Δημοτικό Σχολείο Κεφάλου Κω (03/02/2023).
-Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου – Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών: Νηπιαγωγείο Ελεούσας Ρόδου (06/02/2023).
-Τμήμα Τροχαίας Κω: 2ο Γυμνάσιο Κω (08/02/2023).
-Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών Κω: Λύκειο Αντιμάχειας Κω (08/02/2023).
-Αστυνομικό Τμήμα Πάρου: 1ο ΕΠΑ.Λ. Πάρου (16/02/2023).
-Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων: 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου (17/02/2023).

Κατά τη διάρκεια των δράσεων επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, την επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, την κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, τις διαβάσεις πεζών, την κυκλοφορία με ποδήλατο, τη χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και παιδικών καθισμάτων.

Επίσης, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό και έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έγινε και επίδειξη του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “Schwartz” της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από τον χειριστή – συνοδό του, με έμφαση στο πώς ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ζει ως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας συνοδού του και διαμένει μαζί του χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεξάρτησης, επικοινωνίας, αγάπης και συνεργασίας, που αποδίδει το μέγιστο στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν. Επίσης αναπτύχθηκε το θέμα της ευζωίας των δεσποζόμενων ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους.

Σημειώνεται δε, ότι το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των ενημερωτικών αυτών δράσεων λαμβάνει σχετική έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.