Σαντορίνη: Εξιχνιάστηκαν 10 διαρρήξεις οχημάτων – Τι συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom
28/06/2023 13:34
 
 
 

 

Εξιχνιάστηκαν χθες Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 στη Σαντορίνη, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, δέκα περιπτώσεις διάρρηξης και κλοπών από αυτοκίνητα και εντοπίσθηκε ο δράστης.

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες το βράδυ και σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και οπλοκατοχή.

Ειδικότερα (όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, μεθοδικής – συνδυαστικής έρευνας και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων) κατά το τελευταίο δεκαήμερο ο δράστης ακολουθώντας συγκεκριμένο τρόπο ενέργειας, αφού εντόπιζε σταθμευμένα αυτοκίνητα, έσπαγε τα παράθυρα και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά.

Αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, κατάφεραν χθες το βράδυ, αξιολογώντας όλα τα ερευνητικά δεδομένα, να εντοπίσουν τον δράστη αμέσως μετά την παραβίαση οχήματος.

Στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-Διαρρηκτικά εργαλεία.

-Δύο μαχαίρια.

-Ζυγαριά ακριβείας.

-Δυο κινητά τηλέφωνα και ένας φορητός υπολογιστής “tablet”.

-Τα χρηματικά ποσά των 50 ευρώ και 10 δολαρίων Η.Π.Α.

-Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης αξιοποίνων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Υπενθυμίζονται, προς ενημέρωση των πολιτών, χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματος τους από διάρρηξη ή κλοπή:
-Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.

-Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.

-Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.

-Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.

-Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.

-Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.

-Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.

-Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήματα όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Επισημαίνεται ότι, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές» παρατίθενται γενικές και ειδικότερες συμβουλές για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 114 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*