Σαντορίνη: Σύλληψη 3 διακινητών και 20 μη νόμιμων αλλοδαπών

diabatirio elegxos aerodromio
Newsroom
28/09/2023 21:37
 
 
 

 

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αποτροπή παράνομης εξόδου και την αντιμετώπιση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν προχθές Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2022 στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, συνολικά είκοσι αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία.

Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι – όπως διαπιστώθηκε – προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τους αλλοδαπούς και τους καθοδηγούσαν, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, από το λιμάνι του Πειραιά στη Σαντορίνη, όπου από εκεί θα επιβιβάζονταν μαζί τους σε διεθνείς πτήσεις με προορισμό την Ιταλία.

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης και το χρηματικό ποσό των 10.220 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εφαρμόζουν επιχειρησιακό σχεδιασμό σε σημεία εισόδου – εξόδου (αεροδρόμια και λιμένες), με στόχο τη διασφάλιση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 88 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*