Ρόδος: Αλλοδαπός εξέδιδε με τη βία ομοεθνή του

Newsroom
16/10/2023 20:12
 
 
 

 

Την γνώρισε στο Internet, την ξεγέλασε με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής και τελικά την «έβγαλε στο κλαρί», κρατώντας την όμηρο.

Ο λόγος για έναν 50χρονο αλλοδαπό, τον οποίο συνέλαβαν χθες Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, έπειτα από στοχευμένη έρευνα.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, ο δράστης προ ετών γνώρισε μέσω διαδικτύου και έπεισε νεαρή ομοεθνή του να ταξιδέψει στη Ρόδο με το πρόσχημα εξασφάλισης καλύτερης ποιότητας ζωής.

Ωστόσο μετά την άφιξη της κοπέλας στο νησί, της αφαίρεσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα και την κρατούσε έγκλειστη, εξαναγκάζοντας την με τη βία σε ερωτικές συνευρέσεις με τρίτα άτομα, έναντι αμοιβής που καρπωνόταν ο ίδιος.

Παράλληλα, της ασκούσε σωματική και ψυχολογική βία, ελέγχοντας την επικοινωνία με τα συγγενικά της πρόσωπα.

Από την αστυνομική έρευνα στο σπίτι και το όχημα που χρησιμοποιούσε ο δράστης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 3.587 ευρώ και 6 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς (σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για αρπαγή, εμπορία ανθρώπων, παράνομη βία και παράβαση του Κώδικας μετανάστευσης) οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Για την προστασία και φροντίδα της κοπέλας ενεργοποιήθηκε πρωτόκολλο συνεργασίας με κατάλληλη δομή φιλοξενίας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 106 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*