Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με 210 κιλά κοκαΐνης – Η ταυτότητα του Έλληνα «Eσκομπάρ»

Newsroom.
25/05/2024 08:10
 
 
 

 

Σημαντικό χτύπημα στα κυκλώματα ναρκωτικών αποτελεί η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που ήταν έτοιμη να γεμίσει τη χώρα μας και μεγάλες πόλεις της Ευρώπης με 210 κιλά κοκαΐνης.

Τα ναρκωτικά έρχονταν σε κοντέινερ με γαρίδες από τη Λατινική Αμερική. Δύο από τα μέλη του κυκλώματος, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό για τρομοκρατία, αλλά και διακίνηση του ναρκωτικού captagon, γνωστό και ως ναρκωτικό των τζιχαντιστών.

Δύο  ήταν τα βασικά πρόσωπα της εγκληματικής οργάνωσης. Ο φερόμενος αρχηγός που είχε παρελθόν για διακίνηση χαπιών captagon, τα λεγόμενα «χάπια των τζιχαντιστών», αλλά και ο Έλληνας συνεργός του που έχει κάνει φυλακή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για εμπόριο όπλων και σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Όπως μετέδωσε ο  Παναγιώτης Μπούσιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τις 4 ταυτότητες που είχε ο φερόμενος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης έκανε μεγάλη ζωή στη χώρα μας.

Νυχτερινά κέντρα όπου ξόδευε μεγάλα ποσά αλλά και ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς. Τον αναζητούσε το ΣΔΟΕ από το 2017 για υπόθεση διακίνησης χιλιάδων χαπιών captagon, αλλά πως να τον ταυτοποιήσει, όταν είχε στοιχεία από Αλβανία, Κροατία και Ισπανία;

Όσον αφορά στον Έλληνα, με τα αρχικά Β.Ι., είχε κατηγορηθεί το 2012 ότι προμήθευσε με όπλα τρομοκρατική οργάνωση στη Λατινική Αμερική και για αντάλλαγμα θα έπαιρνε 50 κιλά κοκαΐνης. Όμως είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στις ΗΠΑ. Όταν βγήκε, ήρθε στη χώρα μας, και σύμφωνα με την Δίωξη Ναρκωτικών, επικοινωνούσε με άλλα μέλη της οργάνωσης που είχαν έδρα στο εξωτερικό για το συντονισμό της προμήθειας των ναρκωτικών και τη χρηματοδότηση της σπείρας για την διακίνηση της κοκαΐνης.

Και δεύτερο φορτίο με κοκαΐνη στο λιμάνι του Πειραιά.
Πριν από λίγο πάντως εντοπίστηκε και δεύτερο φορτίο με κοκαΐνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ποσότητα κοκαΐνης ανέρχεται σε περίπου 100 κιλά, και ερευνάται εάν έχει σχέση με το κύκλωμα που διακινούσε και τα 210 κιλά του ναρκωτικού.

Πηγή: star.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 98 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*