Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς βεβαιώσεις

astynomikos
Newsroom.
25/07/2024 17:09
 
 
 

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα

Ελεύθερος, μετά την τριήμερη αναβολή που ζήτησε και έλαβε, αφέθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο 31 ετών υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι επιχείρησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Αστυνομίας, με σκοπό να λάβει αναρρωτική άδεια, απέχοντας από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Ποινική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα και συγκεκριμένα για χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών (κατ’ εξακολούθηση), ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης (κατ’ εξακολούθηση), απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδή κατάθεση (κατ’ εξακολούθηση).

Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται κι ένας ιδιώτης γιατρός που όμως δεν συνελήφθη αφού δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας. Με εντολή εισαγγελέα όμως σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία εις βάρος του.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός είχε προσκομίσει προσφάτως ιατρικές γνωματεύσεις που ανέγραφαν ψευδώς ότι πάσχει από «οξεία οσφυαλγία» και γι’ αυτό θα πρέπει δήθεν να παραμείνει αυστηρά κλινήρης και υπό φαρμακευτική αγωγή για 20 ημέρες.

Ενόψει μίας ακόμη εξέτασης από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή εμφανίστηκε χθες στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, υποβασταζόμενος από πατερίτσες. Στο μεταξύ, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. τον είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση έχοντας συγκεντρώσει στοιχεία για τη φερόμενη παραβατική του συμπεριφορά και όταν ολοκληρώθηκε η εξέτασή του από την Επιτροπή – οι γιατροί της οποίας γνωμοδότησαν αρνητικά ως προς το πρόβλημα υγείας που επικαλείτο – συνελήφθη κατά την αποχώρησή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και τις πατερίτσες που κρατούσε στα χέρια του, ως πειστήρια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δε, ο ίδιος υπαρχιφύλακας έχει απουσιάσει κατά την τελευταία 2ετία συνολικά 162 μέρες για λόγους υγείας, ενώ πέρσι το καλοκαίρι φέρεται να εργαζόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Μυκόνου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη αστυνομικός που προσπάθησε να λάβει αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη πρωινές ώρες της Τετάρτης 24 Ιουλίου 2024, αστυνομικός στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, ο οποίος προσπάθησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας και να λάβει αναρρωτική άδεια, απέχοντας από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, χρήσης ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων κατ’εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ενώ περιλαμβάνεται σε αυτήν ακόμη ένας ιδιώτης ιατρός, ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία κατά τον υπηρεσιακό έλεγχο προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ότι ο ιδιώτης ιατρός εξέδωσε ψευδώς ιατρικές γνωματεύσεις, αναφορικά με την κατάσταση υγείας του αστυνομικού.

Ειδικότερα, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα αδυναμίας ή ιδιαίτερης δυσκολίας μετακίνησής του, προκειμένου να αποφύγει την εξέτασή του, από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, είτε επικαλούμενος τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, προσπάθησε να πείσει τα μέλη της επιτροπής ότι η κατάσταση της υγείας του χρήζει αναρρωτικής άδειας.

Ακολούθησε η διακριτική του επιτήρηση από αρμόδιο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, όπου διαπιστώθηκε η παραβατική συμπεριφορά του εμπλεκόμενου αστυνομικού, ο οποίος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη πρωινές ώρες της Τετάρτης, 24 Ιουλίου 2024 έξωθεν του Αστυνομικού Μεγάρου.

Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.»

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*