Διαλέξεις της Αστυνομίας σε σχολεία της Κω και της Ρόδου

Newsroom
03/03/2020 15:46
 
 
 

 

Συνολικά τέσσερις ενημερωτικές ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων της Κω και της Ρόδου πραγματοποίησαν κατά τον μήνα Φεβρουάριο καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη της Αστυνομίας.

Ειδικότερα, οι διαλέξεις είχαν ως εξής:
* Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών Κω: Λύκειο Αντιμάχειας (21/02/2020).
* Τμήμα Τροχαίας Ρόδου: Δημοτικό Σχολείο Σορωνής (26/02/2020).
* Τμήμα Τροχαίας Ρόδου: Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Καλαβαρδών (26/02/2020).
* Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών Κω: Λύκειο Αντιμάχειας (28/02/2020).


Κατά την διάρκειά τους, έγιναν επισημάνσεις άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, όπως η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Κατά περίπτωση, έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν 270 μαθητές και εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους, με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*