Πάρος: Συνελήφθη 43χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή αρχαίου αντικειμένου

Newsroom
09/06/2020 12:14
 
 
 

 

Ένας 43χρονος ημεδαπός συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στην Πάρο, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή αρχαίου αντικειμένου και διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του και σε χώρους που χρησιμοποιούσε ο 43χρονος εντοπίστηκαν:

*Ανεπτυγμένη καλλιέργεια κάνναβης, αποτελούμενη από 19 δενδρύλλια ύψους έως 80 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν.
*Θρησκευτική εικόνα αρχαιολογικής αξίας η οποία εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής κληρονομιάς» και εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στο 1800 μ.Χ.
*Μηχάνημα έργων.
*Δίκυκλο μοτοποδήλατο.
*Πλήθος εργαλείων διάφορων τύπων.

Όπως διακριβώθηκε από την αξιολόγηση των δεδομένων της υπόθεσης, ο 43χρονος είχε αφαιρέσει προ ημερών τα ανευρεθέντα οχήματα – εργαλεία, η αξία των οποίων εκτιμάται 25.000 ευρώ.


Τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν, τα κλεμμένα αντικείμενα αποδόθηκαν στο δικαιούχο, ενώ η θρησκευτική εικόνα φυλάσσεται προκειμένου να παραδοθεί σε αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

(Visited 87 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.