Σύλληψη 27 αλλοδαπών στα αεροδρόμια Σαντορίνης και Μυκόνου για διευκόλυνση και πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Newsroom
27/07/2020 13:03
 
 
 

 

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου 2020, στα αεροδρόμια Σαντορίνης και Μυκόνου συνολικά 27 αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση αλλοδαπών, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Θήρας, 16 αλλοδαποί (πέντε άνδρες και έντεκα γυναίκες) ηλικίας από 18 έως 50 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας, καθώς και με στοιχεία τρίτων προσώπων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Αυστρία.
Επιπλέον, συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός διότι, όπως προέκυψε, συνόδευε 16χρονη αλλοδαπή καθοδηγώντας αυτή να επιβιβασθεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 11 αλλοδαποί (δέκα άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας από 16 έως 41 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Ελβετία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν, κατασχέθηκαν.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*