Εξαμελής σπείρα είχε «ρημάξει» τη νότια Ρόδο

DIARRHKTHS
admin
21/01/2015 09:01
 
 
 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται στη συστηματική διάπραξη κλοπών από οχήματα, επιχειρήσεις και κατοικίες, σε περιοχές της νότιας Ρόδου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προσδιορίστηκε η σύσταση της σπείρας η οποία αποτελούνταν από δυο υπηκόους Αλβανίας (συγγενικά πρόσωπα) ηλικίας 17 και 28 ετών, τρεις ημεδαπούς (δυο άνδρες – μια γυναίκα) ηλικίας 17, 63 και 29 ετών, καθώς και ένα άτομο τα πλήρη στοιχεία του οποίου ερευνώνται.

Επιπλέον, εμπλέκονται τρία ακόμη άτομα και συγκεκριμένα δυο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 42 και 45 ετών και ένας 26χρονος ημεδαπός, οι οποίοι αγόραζαν κλοπιμαία από τα μέλη της σπείρας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης κλοπών και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Όπως εξακριβώθηκε, η σπείρα των διαρρηκτών συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου 2014 και ξεκίνησε την εγκληματική της δράση στις περιοχές  Κατταβιά, Γεννάδι, Λίνδο, Λαχανιά και Απολλακιά με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Οι δράστες μετέβαιναν στις παραπάνω περιοχές χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πραγματοποιούσαν διαρρήξεις αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, τις οποίες στη συνέχεια πουλούσαν.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εξιχνιάστηκε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα των μελών της σπείρας:

*Στις 5/6.11.2014 νυχτερινές ώρες στην περιοχή Γεννάδι, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφού εντόπισαν κλειδιά επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος μετέβησαν σε αυτήν, την παραβίασαν και αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

*Στις 12/13.11.2014 νυχτερινές ώρες στην περιοχή Κατταβιά, παραβίασαν τρεις επιχειρήσεις (mini-market, εστιατόριο, καφενείο) και αφαίρεσαν χρήματα, προϊόντα και μια τηλεόραση.

*Στις 13.11.2014 πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή Γεννάδι, μπήκαν σε κατοικία ημεδαπής, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα.

*Στις 13.11.2014 πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή Λαχανιά, μπήκαν σε κατοικία ημεδαπής, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα.

*Το χρονικό διάστημα από αρχές έως τα μέσα Νοεμβρίου 2014 στην περιοχή Απολλακιά, διέρρηξαν δυο εξοχικές κατοικίες και σε μια από αυτές αφαίρεσαν χρήματα και μία τηλεόραση.

Οι κλεμμένες τηλεοράσεις και ο υπολογιστής βρέθηκαν αντίστοιχα στην κατοχή των κλεπταποδόχων, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι, τρία μέλη της σπείρας εντοπίσθηκαν – προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενα αποδέχθηκαν τις πράξεις τους, ενώ σε έρευνα που έγινε στην κατοικία των δυο Αλβανών (μελών) βρέθηκαν αντικείμενα  των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί  στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

(φωτό: ethnos.gr)

 

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*