Στα «δίχτυα» ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές ναρκωτικών στη Μύκονο

Newsroom
12/09/2020 12:47
 
 
 

 

Έκρυβαν ναρκωτικά μέχρι και σε… πουά μπαλόνια – Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 180.100 ευρώ μετρητά

Ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών που τροφοδοτούσε με κάνναβη, κοκαΐνη, XTC και MDMA την πελατεία της Μυκόνου, παγιδεύτηκε στα δίχτυα του νόμου.

Ο 37χρονος Αλβανός γνωστός στην «πιάτσα» του νησιού των ανέμων με το ελληνικό όνομα «Παναγιώτης» που κυκλοφορούσε με ένα Audi, έμενε κοντά στο αεροδρόμιο και είχε την «καβάτζα» για να κρύβει τα ναρκωτικά στον Ορνό, είχε καταφέρει να δικτυωθεί και να αποτελεί βασικό προμηθευτή «χόρτου», κοκαΐνης, XTC και MDMA στα στέκια του κοσμοπολίτικου νησιού. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αρχές, το γεγονός ότι κατά την έφοδο των «Ράμπο» της Δίωξης Ναρκωτικών, του Λιμεναρχείου Μυκόνου και του Ειδικού Κλιμακίου από το Γραφείο Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν -όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr- 180.100 ευρώ μετρητά, καταχωνιασμένα σε σακ βουαγιάζ, ενώ είχε ειδικό μηχάνημα για να μετρά τις εισπράξεις.

Τα XTC στα πουά μπαλόνια και η μηχανή για καταμέτρηση χρημάτων

Το «βαθύ λαρύγγι» από τον υπόκοσμο του νησιού των ανέμων που πρίν μερικές ημέρες αποφάσισε να μιλήσει στις αρχές και να καρφώσει, ήξερε πολλά. Είπε ότι ο 37χρονος Αλβανός, με το ελληνικό όνομα Παναγιώτης, που κυκλοφορεί με ενα Audi και ένα ασημί Opel Corsa είναι μεγάλο κεφάλι στις πιάτσες των ναρκωτικών.

Αν και φέρεται να ζει μόνιμα στη Μύκονο, ο «Παναγιώτης» πραγματοποιεί συχνά ταξίδια στην Αθήνα, για να τακτοποιεί τις δουλειές του και να κουβαλάει τις προμήθειες για την πελατεία του. Η πληροφορία κρίθηκε από τους έμπειρους αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου και του Ειδικού Κλιμακίου από το Γραφείο Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, ως σημαντική και έτσι έπιασαν αμέσως δουλειά.

Τον εντόπισαν και τον έθεσαν σε παρακολούθηση.

Είδαν πού κινείται, πού μένει, όμως το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός, πονηρός και καχύποπτος δυσκόλευε τον εντοπισμό της «καβάτζας». Όμως ήταν θέμα χρόνου να τη βρούν και τα κατάφεραν, χθες το μεσημέρι, μετά από παρακολούθηση και τη στιγμή που έδινε σε πελάτη το λευκό μπαλόνι με τα πολύχρωμα πουά που περιείχε XTC και MDMA.

Οι «Ράμπο» των δύο υπηρεσιών όρμησαν πάνω του και πριν προλάβει να αντιδράσει του πέρασαν χειροπέδες. Στη συνέχεια ακολούθησε έφοδος στην καβάτζα του Ορνού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα πουά μπαλόνια με τις δόσεις μεθαμφεταμίνης, 8,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 2,5 κιλά κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), περισσότερο από μισό κιλό κοκαΐνης (585,22 γραμμάρια) σε 774 δόσεις, 1.394 δισκία ΧTC, 380 δόσεις MDMA, 94 κεταμίνη, 180.100 ευρω,2 Ι.Χ, ένα πιστόλι με 7 φυσίγγια, 4 ζυγαριές, ένα μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων και ένα χρηματοκιβώτιο.

Στο σπίτι που έμενε στο αεροδρόμιο οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου και του Ειδικού Κλιμακίου από το Γραφείο Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, βρήκαν επίσης και 16 ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα και ποσά οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Πηγή: protothema.gr

(Visited 641 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*