Μύκονος – Σαντορίνη: Εννέα αλλοδαποί προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις εξωτερικού

Newsroom
07/06/2021 14:55
 
 
 

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αποτροπή παράνομης εξόδου και την αντιμετώπιση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο 05-06 Ιουνίου 2021, σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δώδεκα αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από αυτούς, οι εννέα συνελήφθησαν στους Διεθνείς Αερολιμένες Μυκόνου και Σαντορίνη. Ειδικότερα συνελήφθησαν:

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, έξι αλλοδαποί οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και τη Γερμανία.

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τρεις αλλοδαποί οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Γαλλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν, κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εντατικοποιούν τις δράσεις τους σε σημεία εισόδου-εξόδου (αεροδρόμια, λιμένες) με την εφαρμογή ενισχυμένου προγράμματος ασφάλειας και αστυνόμευσης, ανταποκρινόμενες με τον καλύτερο τρόπο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες ενόψει της τουριστικής περιόδου».

(Visited 93 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*