Νότιο Αιγαίο: Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό παράτυπων αλλοδαπών

Newsroom
13/06/2021 13:41
 
 
 

Τριήμερη στοχευμένη δράση για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από τις 9 μέχρι τις 12 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.

Η δράση αυτή περιελάμβανε εξορμήσεις που οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν διαδοχικά ανά μια ημέρα από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου και είχαν στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων ήταν έλεγχοι για τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα μας.

Για τις εξορμήσεις αυτές συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια ελέγχων στα οποία συμμετείχαν συνολικά 69 αστυνομικοί από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας, με ανάλογο αριθμό μέσων και εξοπλισμού.

Ελέχθησαν:

67 επιχειρήσεις-καταστήματα, 227 οχήματα και 453 άτομα.

 

Προσήχθησαν:

75 άτομα, από τα οποία 45 αλλοδαποί και 30 ημεδαποί.

 

Συνελήφθησαν:

29 άτομα, από τα οποία 28 μη νόμιμοι αλλοδαποί και 1 ημεδαπός για διευκόλυνση διαμονής παράτυπων αλλοδαπών.

 

Βεβαιώθηκαν συνολικά:

48 παραβάσεις (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού).

 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων, θα συνεχιστούν σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 61 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.