Σαντορίνη: Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις κλοπών – Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

Newsroom
05/07/2021 1:49
  •  
  •  
  •  

Δύο αλλοδαποί (ηλικίας 34 και 38 ετών) συνελήφθησαν στη Σαντορίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, κατηγορούμενοι – κατά περίπτωση – για διάπραξη κλοπών, εκβίαση και παράνομη παραμονή στη χώρα.

Ειδικότερα:

*Στην πρώτη υπόθεση, όπως διακριβώθηκε, ο 38χρονος κατηγορούμενος τις νυχτερινές ώρες της 2ας προς 3ης Ιουλίου 2021 μπήκε από ανασφάλιστα παράθυρα σε τρία τουριστικά καταλύματα και αφαίρεσε κινητά τηλέφωνα, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα των ενοίκων.

Επίσης, σε μία περίπτωση ο δράστης απαίτησε από παθόντα την καταβολή χρημάτων για την επιστροφή κλεμμένου κινητού τηλεφώνου.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης το Σάββατο (03 Ιουλίου 2021) το πρωί εντοπίσθηκε ο 38χρονος σε προσυνεννοημένο ραντεβού και συνελήφθη.

Στην κατοχή του και στο χώρο όπου διέμενε, βρέθηκαν προϊόντα κλοπής τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Επίσης κατασχέθηκαν αντικείμενα και χρήματα των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Ο 38χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

*Στη δεύτερη υπόθεση, όπως διαπιστώθηκε ο 34χρονος από κοινού άλλους δύο συνεργούς του την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 αφαίρεσαν τσάντα από αλλοδαπή, η οποία περιείχε χρήματα και αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό κατάφεραν να εντοπίσουν απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας τον 34χρονο και κατά την εξέλιξη της έρευνας να βρουν, σε κάδο απορριμμάτων, μέρος των αφαιρεθέντων, τα οποία αποδόθηκαν στη δικαιούχο.

Σημειώνεται ότι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο έχει τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένο πρόγραμμα ασφάλειας και αστυνόμευσης, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

(Visited 67 times, 1 visits today)