Τον Προστάτη της Άγιο Αρτέμιο γιόρτασε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία

Newsroom
20/10/2021 13:20
 
 
 

Σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, εορτάζονται η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, Δοξολογίες τελέστηκαν το πρωί σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νότιου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα τελετές έγιναν:

*στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμούπολης Σύρου (για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων),

*στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρόδου (για την Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου) και

*στον Ιερό Ναό Ασωμάτων Ασφενδίου Κω (για την Β’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου)

όπου, τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρέστησαν εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτικών και δικαστικών Αρχών, του Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων και ενώσεων αποστράτων, καθώς και συνδικαλιστικοί φορείς του εν ενεργεία προσωπικού και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Επίσης, σήμερα ολοκληρώνεται τριήμερη πανελλήνια εθελοντική αιμοδοσία, που διεξάγεται από 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου, του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε κατά τόπους δημόσια Νοσοκομεία για την τράπεζα αίματος του Σώματος.

«Η σημερινή πανηγυρική απόδοση των πρεπουσών τιμών προς τον Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, και ο εορτασμός της μνήμης του, συμβολίζει τη βαθύτερη ουσία του σκοπού του αστυνομικού έργου, την με αυτοθυσία και αυταπάρνηση προσφορά και την ανθρωπιστική διάσταση της εξυπηρέτησης του συμπολίτη μας με αδιαπραγμάτευτους όρους ισότητας, δημοκρατίας και διαφάνειας» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*