O Δήμος Αμοργού «έτρεξε» δυναμικά στο 5ο Amorgos Trail Challenge

Newsroom
10/05/2022 12:41
 
 
 

 

Mία από τις ομορφότερες διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος, το Amorgos Trail Challenge, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 5η φορά το διήμερο 29 και 30 Απριλίου στην Αμοργό.

Το Amorgos Trail Challenge συνδιοργανώνουν ο Φυσιολατρικός-Περιπατητικός Σύλλογος «Παλιά Στράτα», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Αμοργού και αποτελεί αγαπημένο αγώνα δρομέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκατοντάδες δρομείς βρέθηκαν στην πανέμορφη Αμοργό και δοκίμασαν την αντοχή τους στις μοναδικές διαδρομές του αγώνα. Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση των 19 χλμ. από τη «ρίζα» του μοναστηριού της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας, ενώ η διαδρομή των 7,5χλμ. συνδύαζε αντοχή και γνωριμία με τα μοναδικά μονοπάτια της Αμοργού που περνούσαν μέσα από την Αιγιάλη, τη Λαγκάδα και τα Θολάρια. Για ακόμη μια χρονιά ξεχώρισε – σαν εμπειρία – το Spike στο νησάκι Νικουριά, αλλά και ο παιδικός αγώνας τρεξίματος Loza Kids Race.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων κα Ευδοκία Κατσάνη η οποία συμμετείχε και αγωνιστικά στην διοργάνωση.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που το 5ο Amorgos Trail Challenge εντυπωσίασε δρομείς και επισκέπτες. Ο Δήμος Αμοργού προκρίνει, στηρίζει οικονομικά και αγκαλιάζει αθλητικά γεγονότα που προβάλλουν τον τόπο μας και δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να αθληθούν. Συγχαρητήρια σε όσους στάθηκαν στην εκκίνηση και τους ευχαριστούμε που ταξίδεψαν στο νησί μας. Συγχαρητήρια στον διοργανωτή σύλλογο της Παλιάς Στράτας, την συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τους δεκάδες Χορηγούς, την ΕΔΟΚ Αμοργού και στους δυναμικούς εθελοντές που στηρίζουν την διοργάνωση. Αποτελεί προτεραιότητα μας η ενίσχυση διοργανώσεων που ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό και προβάλλουν τη μοναδικότητα της Αμοργού».

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Amorgos Trail Challenge στο Facebook

(Visited 141 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*