Ξεκινά σήμερα το “Νάξος Greece 3×3” στη Χώρα Νάξου

Newsroom
22/07/2022 17:58
 
 
 

 

Συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά “Νάξος Greece 3×3” που ξεκινά σήμερα το απόγευμα στη Νάξο στην πλατεία Μανδηλαρά της Χώρας Νάξου, υπό την αιγίδα της ΕΟΚ και της ΕΣΚ Κυκλάδων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος 40 ομάδες με 160 αθλητές από 8 έως 60 ετών, καθώς και αθλητές αναγνωρισμένης αξίας. Σήμερα 22 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι αγώνες μικρών ηλικιών, ενώ αύριο θα διεξαχθούν οι αγώνες μεγαλύτερων ηλικιακών κατηγοριών και οι διαγωνισμοί. Την Κυριακή 24 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες και οι τελικές φάσεις των διαγωνισμών

Ευχαριστημένος για το επίπεδο της διοργάνωσης δήλωσε ο υπεύθυνος του τουρνουά Τάσος Βάβουλας, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός έκανε λόγο για «μια σημαντική δράση» και κάλεσε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν προκειμένου να καταστεί εφικτή η διοργάνωση, καθώς και τους χορηγούς.

Ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τον αθλητισμό, Βαγγέλης Κατσαράς χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά κι ευχαρίστησε κι εκείνος με τη σειρά του όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, την Κυριακή αιρετοί από τις δημοτικές παρατάξεις θα «κατεβάσουν» ομάδες και θα πάρουν μέρος στο τουρνουά, αφού «ο αθλητισμός ενώνει».

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Ηλίας Ορφανός μίλησε για τα ποικίλα οφέλη που προσφέρει στους νέους η καλαθοσφαίριση και γενικότερα τα ομαδικά αθλήματα, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων Γιώργος Ονάσογλου εξέφρασε τη στήριξη του σε κάθε διοργάνωση που προωθεί την καλαθοσφαίριση, ευχαριστώντας τον Δήμο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει φέτος προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής Μιχάλης Πολυτάρχου έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη διοργάνωση, με την ευχή το συγκεκριμένο τουρνουά να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός στα αθλητικά δρώμενα του νησιού, αφού «ο αθλητισμός μόνο καλό κάνει και φέρνει κοντά όλον τον κόσμο».

Σημειώνεται ότι λόγω της διεξαγωγής του τουρνουά και με απόφαση του Λιμεναρχείου Νάξου, από σήμερα Παρασκευή 22/7 έως και την Κυριακή 24/07, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παραλιακή οδό στη Χώρα θα διακόπτεται από τις 18:30 έως τις 05:00.

 

(Visited 436 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*