Πρωταθλητές Αιγαίου στη σφαιροβολία τα δύο αδέλφια Μάριος και Καλλιόπη Βενιέρη από τη Νάξο!

Μάριος και Καλλιόπη Βενιέρη
Newsroom
09/10/2022 14:43
 
 
 

 

Με δύο χρυσά μετάλλια στις αποσκευές τους επιστρέφουν στη Νάξο από τη μεγάλη γιορτή των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων που διεξάγονται το Σαββατοκύριακο (8-9/10) στην όμορφη Λήμνο, τα δύο αδέλφια, αθλητές του Πανναξιακού ΑΟ, Μάριος και Καλλιόπη Βενιέρη (του Δημητρίου).

Ο Μάριος και η Καλλιόπη για ακόμα μία φορά κάνουν υπερήφανο το Σωματείο τους, την οικογένειά τους αλλά και τη Νάξο γενικότερα.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας στη δισκοβολία και σφαιροβολία Μάριος, πλέον είναι και πρωταθλητής Αιγαίου αφού κατάφερε να διακριθεί με τις επιδόσεις του στους αγώνες στίβου Κ16, και να ετοιμάζεται να φέρει στο νησί του, τη Νάξο, ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο.

Μάριος και Καλλιόπη Βενιέρη

Το ίδιο και η αδελφή του, Καλλιόπη, η οποία την Κυριακή το πρωί κατάφερε να διακριθεί στην πρώτη θέση στη σφαιροβολία ενώ πριν λίγους μήνες κατέκτησε την 4η θέση Πανελλαδικά, επίσης στη σφαίρα.

Τόσο ο Μάριος όσο και η μικρότερη αδελφή του Καλλιόπη, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους, έδειξαν το ταλέντο τους και με πολύ δουλειά, προσπάθεια και προπονήσεις δίπλα στο Μανώλη Φραντζέσκο, κατάφεραν, κάτω από την ομπρέλα του Πανναξιακού ΑΟ, που τους στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, και είναι πλέον πρωταθλητές Αιγαίου αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Τιμητική πλακέτα στο Μάριο

Το Σάββατο, μετά τη νέα μεγάλη του επιτυχία, ο 15χρονος Ναξιώτης αθλητής Μάριος Βενιέρης, τιμήθηκε από το ΣΕΓΑΣ για τις τρεις συνεχόμενες πανελλαδικές διακρίσεις του, με τιμητική πλακέτα που του έδωσαν τρεις κορυφαίοι αθλητές. Η Σοφία Σακοράφα που είναι και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης και η “χρυσή” πρωταθλήτρια Μαρία Κάσου.

Να σημειώσουμε ότι ο Πανναξιακός ΑΟ κατάφερε πολλές διακρίσεις στη διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στη Λήμνο και αναμένεται η ανακοίνωση του Σωματείου γι αυτές.

Τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λήμνου και τις ΕΑΣ Χίου -Σάμου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το αγωνιστικό κομμάτι, αφού συμμετείχαν περισσότεροι από 450 αθλητές και αθλήτριες σωματείων του ΣΕΓΑΣ, από 31 σωματεία 18 νησιών του Αιγαίου.

Μάριος και Καλλιόπη Βενιέρη

Να σημειωθεί ότι ο Μάριος και η Καλλιόπη που εντάσσονται στο δυναμικό του Πανναξιακού ΑΟ, κατάγονται από το Γλινάδο και την Κωμιακή και ζουν στη Νάξο. Εκτός από πρωταθλητές όμως στη σφαιροβολία, είναι «πρωταθλητές» και στο σχολείο, αφού είναι άριστοι μαθητές και ξέρουν να συνδυάζουν την αγάπη τους για τον αθλητισμό με το διάβασμα και τη μάθηση. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι το πάθος τους για τον αθλητισμό είναι τόσο μεγάλο που αψήφησαν τους θυελλώδεις ανέμους των 8 μποφόρ και ταξίδεψαν από τη Νάξο 16 ώρες ώστε να συμμετέχουν στους αγώνες.

Μάριος και Καλλιόπη Βενιέρη Μάριος και Καλλιόπη Βενιέρη

(Visited 1.507 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*