Καμπανέλλειος δρόμος στη Νάξο: Στις 26 Νοέμβρη οι Ναξιώτες τρέχουν προς τιμήν του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Newsroom
07/11/2022 11:14
 
 
 

 

Στις 26 Νοέμβρη οι Ναξιώτες τρέχουν 5 και 23 χιλιόμετρα προς τιμήν του διάσημου τέκνου του νησιού τους

Ήταν θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, σεναριογράφος, δημοσιογράφος και ακαδημαϊκός. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο τον Δεκέμβριο του 1921. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακήρυξε το 2022 έτος αφιερωμένο σ΄εκείνον, με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Φεστιβάλ Νάξου να τον τιμούν με διάφορες εκδηλώσεις.

Ο… δρομικός φόρος τιμής δίνεται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 με τον 2ο Καμπανέλλειο Δρόμο που φέτος περιλαμβάνει αγώνες 23 χλμ., 5 χλμ. και αγώνα 600 μ. για παιδιά. Ο μεγάλος αγώνας θα ξεκινήσει στις 13.30 από το Ηρώον στη Χώρα της Νάξου και θα ακολουθήσει κυκλική διαδρομή, ανηφορίζοντας προς Γλινάδο και Τρίποδες για να κατηφορίσει έπειτα προς την Πλάκα και να επιστρέψει παραλιακά στη Χώρα. Η διαδρομή που έχει, πάντως, σχεδιαστεί δείχνει αρκετά ζόρικη για τους συμμετέχοντες, ειδικά στο πρώτο μισό της. Πιο εύκολα είναι τα πράγματα για τους δρομείς των 5 χλμ. και τα παιδιά που θα ακολουθήσουν… επίπεδη ρότα. Οι συμμετέχοντες καλούνται να παραλάβουν από την Παρασκευή το απόγευμα τις συμμετοχές τους μαζί με τσαντάκι, τεχνικό μπλουζάκι και τοπικά προϊόντα.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη του Καμπανέλλειου Δρόμου. Διότι είναι κρίμα που η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με τόσες φυσικές ομορφιές και μνημεία, δεν έχει έως τώρα στήσει μία καλή δρομική διοργάνωση, που να έχει συνέπεια και να είναι προσανατολισμένη και στην προσέλκυση δρομέων και αθλητών – τουριστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσε το Naxos Trail Race που ωστόσο πλέον δεν πραγματοποιείται).

Η ελπίδα, όμως, πεθαίνει τελευταία…

Βασαλάκης Γιάννης
ΤΑ ΝΕΑ

(Visited 233 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*