8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συμμετοχές αθλητών και αθλητριών από 35 χώρες έως τώρα (video)

Newsroom
10/01/2023 18:21
 
 
 

 

Στις 30 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου και ήδη ο αγώνας επιβεβαιώνει – για μία ακόμη χρονιά – τον διεθνή του χαρακτήρα.

Παρά το γεγονός ότι απομένουν περισσότερες από 100 ημέρες για τη διεξαγωγή του, ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από 35 χώρες, αποδεικνύοντας την εκτίμηση που απολαμβάνει ο αγώνας στην παγκόσμια δρομική κοινότητα, αλλά και τη φήμη που έχει αποκτήσει εκτός συνόρων.

Εκτός από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αθλήτριες, έχουν δηλώσει συμμετοχή δρομείς τόσο από τα γειτονικά κράτη και τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, όσο κι από ιδιαίτερα μακρινούς προορισμούς, όπως η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι αρκετοί από τους δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή στον φετινό αγώνα, έλαβαν και κατά το παρελθόν μέρος στη διοργάνωση. Η ξεχωριστή δρομική εμπειρία που βίωσαν, σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου παροχές του αγώνα και του νησιού, τους ξαναφέρνουν στη Ρόδο.

Οι εγγραφές για τον 8ο Μαραθώνιο της Ρόδου, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3, συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ., στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα.

Αν δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τις προνομιακές τιμές σε εισιτήρια και διαμονή, συνδυάζοντας μάλιστα την παραμονή στη Ρόδο με την αργία της Πρωτομαγιάς.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ & του Υπουργείου Τουρισμού. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου.

Το promo video του αγώνα

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.rhodesmarathon.gr/
https://www.facebook.com/roads2rhodes/
https://www.instagram.com/roadstorhodes/

(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*