Στις 17 και 18 Μάϊου το 5ο Portarathlon στη Νάξο

Newsroom
14/03/2023 12:47
 
 
 

 

Στις 17 και 18 Μάϊου 2023 θα διεξαχθεί τελικά το 5ο Portarathlon στη Νάξο, με την αλλαγή αυτή να κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς η χώρα διανύει, έστω κι ανεπισήμως, προεκλογική περίοδο και κάθε Κυριακή μετά το Πάσχα θεωρείται εν δυνάμει υποψήφια για ημέρα εκλογών.

Πλέον, το meeting έχει καταξιωθεί στην διεθνή αθλητική κοινότητα του στίβου και οι αθλητές των συνθέτων θεωρούν τιμή τους να αγωνιστούν σε αυτό. Ωστόσο, η αναβάθμιση του από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου δημιουργεί κάποιες υποχρεώσεις εκ μέρους των διοργανωτών, μεταξύ αυτών και της απαγόρευσης της αλλαγής ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα δύο μήνες πριν την διοργάνωση.

Ο ορισμός του αγώνα στις προαναφερόμενες νέες ημερομηνίες (Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Μαΐου) θα δώσει, επίσης, τη μεγάλη ευκαιρία στα σχολεία της Νάξου να φέρουν τους μαθητές τους στο στάδιο, ώστε να δουν από κοντά αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου να αγωνίζονται σε μία διεθνή διοργάνωση.

Ο αγώνας έχει ήδη λάβει την έγκριση του ΣΕΓΑΣ και πριν από δύο ημέρες ξεκίνησε κι επίσημα η εγγραφή αθλητών/αθλητριών. Μάλιστα, εδώ και αρκετές ημέρες έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 20 αθλητές και αθλήτριες όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά κι από την Αυστραλία, τον Καναδά και την Βραζιλία.

Ο αγώνας διεξάγεται και φέτος από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με την υποστήριξη του Δήμου Νάξου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το στοίχημα των συμμετοχών έχει ήδη κερδηθεί. Μένει οι διοργανωτές να βγουν νικητές και στο στοίχημα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, καθώς ο πήχης έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά.

(Visited 228 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*