Ο «Γολγοθάς» των αθλητών του ΑΠ.Α.Σ. για να συμμετέχουν στο Final 4 …που τελικά οδήγησε στο μηδενισμό τους

ΑΠ.Α.Σ.
Newsroom
31/03/2023 21:42
 
 
 

 

Τον «Γολγοθά» που έζησαν προκειμένου η ομάδα μπάσκετ των εφήβων του ΑΠ.Α.Σ. «Τα Φανάρια» να μεταβεί στη Μύκονο ώστε να συμμετέχει στο Final 4 περιγράφει με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου της Νάξου.

Μετά από περιπέτειες και καθυστερήσεις πλοίων και η μη σωστή συνεργασία με την ΕΣΚΚ οδήγησαν στο μηδενισμό της ομάδας της Νάξου, αφού ήταν αδύνατον να φτάσει στην ώρα της στους αγώνες και η ΕΣΚΚ δεν τους ανέβαλε… «Προφανώς, βόλευε ή άρεσε να απουσιάζουμε από το F4» σημειώνει ο ΑΠ.Α.Σ. που περιγράφει όλα όσα πέρασε η ομάδα και τελικά οδήγησαν στο μηδενισμό της.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΠ.Α.Σ.

Η αλήθεια είναι μία και δεν εξαρτάται από την οπτική γωνία του καθενός ή της καθεμιάς!

Διοργανώθηκε ένα Final 4 από το οποίο έλειπε η ομάδα της Νάξου, η περσινή πρωταθλήτρια και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ΑΠ.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ «Τα Φανάρια».

Το εφηβικό μας τμήμα ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί για την Πάρο, με εισιτήρια που μας έστειλαν οι διοργανωτές, όπου θα άλλαζε πλοίο για την Μύκονο (στο λιμάνι ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΚΚ και ένας διαιτητής). Η επιλογή αυτή έγινε με γνώμονα τα μαθήματα των αθλητών, την εξυπηρέτηση των προπονήσεων του Συλλόγου, το οικονομικό κόστος σε σχέση με την επιλογή του Κερράς cruises, επιλογή που προϋπέθετε και πούλμαν και δίνοντας (κακώς εκ του αποτελέσματος) περισσότερη βάση απ’ όση έπρεπε στα λεγόμενα του μέλους της ΕΣΚΚ (ΥΓ). Τα κριτήρια της επιλογής μας αναφέρονται, χωρίς να αφορούν την ΕΣΚΚ ή κάποιον άλλον/η! Το πλοίο καθυστέρησε πάνω από μισή ώρα με αποτέλεσμα να μην προλάβουμε αυτό που θα μας πήγαινε στην Μύκονο.

Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε επικοινωνία με τις διοικήσεις του ΑΟ Πάρου και του ΑΟ Μυκόνου και τους προτείναμε να μεταφερθούν οι μέρες διεξαγωγής το Σάββατο και την Κυριακή. Τους ζητήσαμε να μεταφέρουν αυτό το αίτημα στο ΔΣ της ΕΣΚΚ, καθώς εμείς αδυνατούσαμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους. Μας πρότειναν να βρούμε κάποιο ιδιωτικό ταχύπλοο μικρό σκάφος.
Στο μεταξύ επιστρέψαμε Νάξο, αφού κανείς δεν έδειξε διάθεση για την αλλαγή του προγράμματος… Αναζητήσαμε λύση ταχύπλοου τόσο από τη Νάξο όσο και από την Πάρο και την Μύκονο, χωρίς αποτέλεσμα, στη συνέχεια επικοινωνήσαμε εκ νέου με εκπροσώπους των ομάδων του ΑΟ Μυκόνου και ΑΟ Πάρου, οι οποίοι μας ενημέρωσαν (!) για την απόφαση του μηδενισμού μας…

Η ευθύνη της αδυναμίας πρόβλεψης της καθυστέρησης του πλοίου βαραίνει εμάς και κανέναν άλλον/η! Αλλά η απουσία μας από το F4 ήταν επιλογή των διοργανωτών!

Η ΕΣΚΚ μας μηδένισε, ασκώντας το δικαίωμά της να το κάνει, επειδή καθυστέρησε το πλοίο. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Απόφαση πολύ σπάνια, αν όχι πρωτοφανής, αφού δεν θυμόμαστε άλλη αντίστοιχη (υπήρξαν μηδενισμοί λόγω Covid)…

Οποιαδήποτε Ένωση ήθελε να δείξει σεβασμό στον κόπο των ανθρώπων που τρέχουν τα σωματεία και στον κόπο των νεαρών αθλητών θα μετέφερε τους αγώνες την επόμενη ημέρα (όπως έχει γίνει στο παρελθόν), ώστε να φτάσει και η ομάδα που καθυστέρησε το πλοίο της…

Προφανώς, βόλευε ή άρεσε να απουσιάζουμε από το F4.

Οι ενέργειες αυτές της ΕΣΚΚ ακολουθούν τις αποφάσεις του πειθαρχικού της οργάνου (με πρόεδρο μέλος του Δ.Σ του συντοπίτη μας Πανναξιακού) που τιμωρούσαν μέλη του ΔΣ μας, με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, με ανυπόστατες κατηγορίες, που κατέπεσαν στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), μετά από ένστασή μας. Και το εφηβικό μας τμήμα με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών επειδή κάποιοι περαστικοί έβρισαν με τοπικό προσδιορισμό!

Δεν ζητήσαμε από τον πρόεδρο της ΕΣΚΚ και πρώην μέλος του Δ.Σ μας ποτέ ιδιαίτερη αντιμετώπιση!

Αλλά η ΕΣΚΚ και το πειθαρχικό της όργανο επεφύλαξαν τα προαναφερθέντα στον σύλλογο που κατεβάζει τμήμα σχεδόν σε όλες τις διοργανώσεις της (u12 αγοριών, u13 αγοριών, u15 αγοριών, u14 κοριτσιών u15 κοριτσιών, 2 τμήματα παιδικό, εφηβικό, κορασίδες, νεανίδες, γυναίκες και ανδρικό στην Β’ Εθνική), τον ΑΠ.Α.Σ.

Πράγματι, ο κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Ζητάμε συγγνώμη στους νεαρούς μας αθλητές και στους γονείς τους για την ταλαιπωρία που υπέστησαν αλλά κυρίως για την ψυχολογική πίεση που ένιωσαν εξαιτίας των παραπάνω. Και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όπως και τον προπονητή τους για το όμορφο ταξίδι που μας χάρισαν φέτος!!!

Θα θέλαμε, τέλος, να μεταφέρουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια προς την ομάδα της Μυκόνου, μιας και η πολύμηνη προσπάθεια τόσο των παιδιών όσο και του προπονητικού staff και της διοίκησης επιβραβεύθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, αν και δεν είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε, θα θέλαμε να τονίσουμε την άψογη διοργάνωση από πλευράς Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ!

Αντί επιλόγου, σημειώνουμε ότι όποτε αναφερόμαστε στο Κυκλαδίτικο Μπάσκετ, δεν παραλείπουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η νησιωτικότητα. Αυτό το πρόβλημα (το συνηθέστερο της νησιωτικότητας) λυνόταν με την μεταφορά των αγώνων μια ημέρα αργότερα και από την ίδια τη διοργανώτρια αρχή, χωρίς την ανάγκη παρέμβασης κάποιου εξωγενούς παράγοντα! Είναι υποκριτικό να αναφέρεσαι στα προβλήματα αυτά όταν δεν λύνεις το πιο απλό!

ΥΓ1: Παραθέτουμε όσα έγραψε στις 17/3 σε ομαδικό Viber που είχε δημιουργηθεί για την καλύτερη επικοινωνία και ενημέρωση των ομάδων που συμμετείχαν στο Final 4, μέλος της ΕΣΚΚ: «…Θα ζητήσω καθυστέρηση του seajet για να προλάβει ο ΑΠΑΣ την ανταπόκριση. Αν για κάποιο λόγο είτε δεν κάνει το δρομολόγιο το seajet ( έχει συμβεί στο παρελθόν ) είτε δεν καταστεί εφικτή η ανταπόκριση, οι ομάδες θα πρέπει να είναι έτοιμες να πάνε με blue star στον Πειραιά . Από εκεί θα πρέπει να έχουν κανονίσει λεωφορείο για Ραφήνα. Και αναχωρούν από Ραφήνα για Μύκονο είτε με το πλοίο 17.30 είτε με το πλοίο 18.15. Σε αυτή την περίπτωση που φτάσουν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι ομάδες αναγκαστικά θα αλλάξει και το πρόγραμμα. Θα γίνουν οι ημιτελικοί δηλαδή με το πέρας της παρέλασης και τελικοί Κυριακή νωρίς το πρωί αναγκαστικά…».
Το παραπάνω κείμενο ενημέρωσε το ίδιο μέλος στην ίδια ομάδα ότι αποτελεί απόφαση του ΔΣ της ΕΣΚΚ!
Εννοείται ότι υπάρχει αποδεικτικό υλικό για τα παραπάνω!

ΥΓ2: Πως ο πρόεδρος της ΕΣΚΚ χαρακτηρίζει ανέφικτο το εναλλακτικό σενάριο του μέλους του ΔΣ της;

ΥΓ3: «Θα ζητήσω καθυστέρηση» αναφέρεται παραπάνω! Έγινε αυτό και αν ναι ποιος/α απάντησε αρνητικά σε διοργάνωση της Περιφέρειας που αφορά την μετακίνηση παιδιών;

ΥΓ4: Το ΓΕΛ Παροικιάς έφυγε την Δευτέρα 27/03 το απόγευμα για τους σχολικούς αγώνες! Αν μεταφέρονταν οι αγώνες του final 4 την επομένη θα είχαν επιστρέψει, στην χειρότερη περίπτωση, οι αθλητές της Πάρου την Κυριακή 26/03 αργά το βράδυ!

(Visited 172 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.