Η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου

Newsroom
05/05/2023 16:22
 
 
 

 

Τη φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας υποδέχθηκε, για πρώτη φορά, η Ρόδος με αφορμή τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε στο «Σμαραγδένιο Νησί» με απόλυτη επιτυχία, την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Η Μαραθώνια Φλόγα έφθασε στη Ρόδο το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απριλίου με πτήση της Aegean Airlines (χορηγού αερομεταφορών του αγώνα), συνοδευόμενη από την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, τον Β’ Αντιπρόεδρο ΣΕΓΑΣ Ιάκωβο Πετσούλα, τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας, Πολιτικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Μαραθώνα Βαγγέλη Κυπαρίσση και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός Ν. Μάκρης Μαραθώνος Βλάση Καραβασίλη.

Τη φλόγα παρέλαβαν η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου Μαριέτα Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος της Ο.Ε. του Μαραθωνίου Ρόδου Βασίλης Ζήκας, η Β’ Αντιπρόεδρος της Ο.Ε. Ελένη Αδαμάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νίκος Νικολής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) Αλέξανδρος Κολιάδης.

Με αυτοκινητοπομπή, η φλόγα οδηγήθηκε στην περιοχή της Ψαροπούλας στο Μνημείο του Διαγόρα, όπου την παρέλαβε ο μαραθωνοδρόμος και παλαιότερος νικητής του Μαραθωνίου Ρόδου Μιχάλης Χατζηιωάννου. Με τη συνοδεία των δρομέων Χαράλαμπου Πιτσώλη, Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου, Κατερίνας Ασημακοπούλου και Ράνιας Ρεμπούλη, ο Μ. Χατζηιωάννου οδήγησε τη Μαραθώνια Φλόγα στην πλατεία Ελευθερίας, ανάβοντας το βωμό μπροστά στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Εκτός από το άναμμα του βωμού, η τελετή έναρξης του 8ου Μαραθωνίου Ρόδου περιλάμβανε ένα ξεχωριστό χορευτικό από τη σχολή χορού της Έλλης Παρασκευά, καθώς και μουσική και τραγούδι από την Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Σακελλαρίδη. Μια ευχάριστη νότα στη βραδιά χάρισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κολλεγίου Ρόδου, μαζί με την Πρόεδρο της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, Αικατερίνα Λέγγου.

«Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για τη Ρόδο μας. Σήμερα υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στο νησί μας, στο νησί του Ήλιου, τη Μαραθώνια Φλόγα. Υποδεχόμαστε τη Μαραθώνια Φλόγα που θα φωτίσει τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου. Σας καλωσορίζουμε στο άναμμα του Βωμού στην Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου…

Καλωσορίζουμε τα παιδιά μας, τους μαθητές, τους μελλοντικούς δρομείς, το μέλλον του τόπου μας. Με τη σημερινή τελετή έναρξης, με το άναμμα του βωμού της Μαραθώνιας Φλόγας, ο Μαραθώνιος Ρόδου ως αθλητικό γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας στέλνει παντού το φως που αναβλύζει από τις πηγαίες αξίες της ευγενούς άμιλλάς, της αλληλεγγύης, της υπέρβασης των ανθρώπινων ορίων, της συμμετοχής σε μια συνολική προσπάθεια…

Ο Μαραθώνιος Δρόμος μεταδίδει ένα οικουμενικό μήνυμα αφοσίωσης και πίστης, της πίστης στον εαυτό μας, ότι μπορούμε να επιτύχουμε το ακατόρθωτο. Τα 42.195 μέτρα της διαδρομής φέρνουν αντιμέτωπο το δρομέα με τα όρια των αντοχών του, τον βοηθούν όμως να ανακαλύψει τη δύναμή του και τις δυνατότητές του. Ευχαριστώ από καρδιάς τον ΣΕΓΑΣ, την Πρόεδρο κυρία Σοφία Σακοράφα, τον δήμο Μαραθώνα που ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημά μας. Είναι μεγάλη μας η χαρά που υποδεχθήκαμε για πρώτη φορά στο νησί μας τη Φλόγα του Μαραθωνίου. Είμαστε ευτυχείς και χαρούμενοι που τον φετινό αγώνα τον πλαισιώνει αυτή η τόσο ξεχωριστή εκδήλωση», δήλωσε η κα Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Από την πλευρά της η κα Σοφία Σακοράφα δήλωσε: «Ευχαριστώ την κυρία Μαριέτα Παπαβασιλείου και τον κ. Βασίλη Ζήκα για την ευκαιρία να είμαι σήμερα κοντά σας στο όμορφο νησί της Ρόδου, συνοδεύοντας τη φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου για ένα και μοναδικό σκοπό, για να δηλώσουμε, να τονίσουμε και να προβάλουμε ως καθήκον ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να διαχύσουμε την ιδέα και τις πανανθρώπινες αξίες του αθλητισμού, την αλληλεγγύη, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι αθέατα αγωνίζονται καθημερινά για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας αυτός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φόρος και τιμή σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού… που αφιερώνουν μεγάλο μέρος από τη ζωή τους για να κρατήσουν τη φλόγα του αθλητισμού ζωντανή. Ο ΣΕΓΑΣ, η πιο ιστορική ομοσπονδία υπάρχει για να φτάσει τον αθλητισμό στο επίπεδο που του αξίζει και του αναλογεί».

Την ικανοποίησή του για τη φιλοξενία της Μαραθώνιας Φλόγας στη Ρόδο εξέφρασε ο κ. Νίκος Νικολής, ενώ ικανοποιημένος για τη συνεχόμενη επιτυχή εξέλιξη του αγώνα εμφανίστηκε και ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης. Τέλος, ο κ. Βαγγέλης Κυπαρίσσης εξέφρασε την περηφάνια του που ο Μαραθώνιος Ρόδου έκανε «πρωταγωνίστρια» της διοργάνωσης τη Μαραθώνια Φλόγα, ευχόμενος να συνεχίσει να πραγματοποιείται με επιτυχία για πολλά χρόνια.

Συνδιοργανωτές του αγώνα ήταν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίχθηκε από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου (Νέα Πτέρυγα), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Διεξήχθη με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

Μέγας χορηγός του 8ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου ήταν η Under Armour. Μεγάλος Χορηγός του αγώνα των 5 χλμ & Χορηγός Εθελοντισμού ο όμιλος H Hotels Collection. Χορηγός αερομεταφορών η Aegean Airlines. Χορηγός Θαλάσσιων μεταφορών η Blue Star Ferries. Χορηγός φιλοξενίας ο όμιλος Mitsis Hotels. Επίσημοι χορηγοί οι Sunrise Hotel, La Branda, ΚΑΥΚΑΣ, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε., CITROEN Παρασκευάς, Rodos Cycling, Roufas Furniture και Fraport Greece.
Χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ3,ο Antenna Satellite, το Ραδιόφωνο Λυχνάρι, η Three Sixty Marketing και η Innews.

https://www.rhodesmarathon.gr/
https://www.facebook.com/roads2rhodes/
https://www.instagram.com/roadstorhodes/

(Visited 86 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*