Με την υποστήριξη του Δήμου Αμοργού το 6o Amorgos Trail Challenge

Newsroom
05/05/2023 16:14
 
 
 

 

Ο Δήμος Αμοργού «έτρεξε» δυναμικά στο 6ο Amorgos Trail Challenge, που αποτελεί γιορτή αθλητικού τουρισμού όχι μόνο για την Αμοργό αλλά για όλες τις Κυκλάδες.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο 29 και 30 Απριλίου και πρόκειται για μία από τις ομορφότερες διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος, την οποία συνδιοργανώνουν ο Φυσιολατρικός-Περιπατητικός Σύλλογος «Παλιά Στράτα», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Αμοργού και αποτελεί αγαπημένο αγώνα δρομέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου βρέθηκαν στην πανέμορφη Αμοργό εκατοντάδες δρομείς και δοκίμασαν την αντοχή τους στις μοναδικές διαδρομές του αγώνα. Εντυπωσιακή είναι η εκκίνηση των 19 χλμ. στα «πόδια» του μοναστηριού της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας, με τις καμπάνες να ηχούν και το απέραντο γαλάζιο να συντροφεύει τους δρομείς. Εξαιρετική διαδρομή που συνδυάζει αντοχή και γνωριμία με τα μοναδικά μονοπάτια της Αμοργού είναι και αυτή των 7,5 χλμ μέσα από τon Όρμο Αιγιάλης, τη Λαγκάδα και τα Θολάρια. Ακόμη μια χρονιά ξεχώρισε σαν εμπειρία το Spike στο νησάκι Νικουριά.

Νικητές στην μεγάλη διαδρομή ήταν ο Γιώργος Διαλεκτός και η Ζωή Σταμούλη και στα 7.5Km ο Michael Benoit και Φωτεινή Μεϊντάνη.

Στο Spike πρώτευσαν ο Γιώργος Βεκρης και η Φωτεινή Μειντανη.

Φωτογραφίες και Αποτελέσματα

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων, κα Ευδοκία Κατσάνη η οποία συμμετείχε και αγωνιστικά στην διοργάνωση.
Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στον Όρμο της Αιγιάλης στην Πλατεία Ηρώων Κιναρου με παραδοσιακές μελωδίες και γευσεις

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκο δήλωσε: «To 6o Amorgos Trail Challenge εντυπωσίασε δρομείς και επισκέπτες. Συγχαρητήρια σε όσους στάθηκαν στην εκκίνηση των διαδρομών και τους ευχαριστούμε που ταξίδεψαν στο νησί μας. Συγχαρητήρια στα μέλη της «Παλιάς Στράτας» που εκτός από την υπέροχη διοργάνωση που σχεδιάζουν και υλοποιούν, φροντίζουν όλο τον χρόνο τα μονοπάτια της Αμοργού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στους χορηγούς και πάνω από όλα στην ΕΔΟΚ Αμοργού και τους δυναμικούς εθελοντές. Ο Δήμος Αμοργού προκρίνει και υποστηρίζει διοργανώσεις που προβάλλουν τη μοναδικότητα της Αμοργού και δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να αθληθούν. Ξεχωριστή η χαρά μας που είδαμε Αμοργιανούς και Αμοργιανές να τρέχουν και να διακρίνονται. Ραντεβού το 2024 ακόμη περισσότεροι»

(Visited 38 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.