5ο Ορεινό Τρέξιμο «Στα Μονοπάτια της Δονούσας»

Newsroom
03/07/2023 11:04
 
 
 

 

Η ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών της Δονούσας, η προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού, η διάδοση της αξίας του αθλητισμού και της αγάπης για τη φύση είναι ο σκοπός της διοργάνωσης του 5ου Ορεινού Τρεξίματος «Στα Μονοπάτια της Δονούσας» που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου.

Τον αγώνα προκήρυξαν ο Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δονούσας «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» σε συνεργασία με την Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Δονούσας και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τη Δημοτική Κοινότητα Δονούσας.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνα ορεινού τρεξίματος απόστασης 20χλμ. (με υψομετρική ανάβαση 1200μ.) και αγώνα ορεινού τρεξίματος απόστασης 9χλμ. (με υψομετρική ανάβαση 430μ.).

Ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 με σημείο εκκίνησης το λιμάνι του Σταυρού στις 10:30 πμ.

Οι δρομείς καλούνται να τρέξουν στο σύνολο των παραδοσιακών μονοπατιών που συγκροτούν το Δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος της Δονούσας σε ένα τοπίο κατεξοχήν κυκλαδίτικο με διαρκή θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Η διαδρομή διασχίζει τον ορεινό όγκο του νησιού, περνάει από τα 4 χωριά της Δονούσας και από 6 υπέροχες δονουσιώτικες παραλίες. Έτσι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν μία εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη συνολική ομορφιά του τόπου!

Κατηγορίες που θα βραβευτούν
Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες βράβευσης:
-οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας που θα ολοκληρώσουν τις διαδρομές και
-οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες ηλικίας 50+.

Δικαίωμα συμμετοχής
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άντρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Για τους αθλητές/τριες που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι απαραίτητη – εκτός από την εγγραφή τους – και η προσκόμιση στη γραμματεία της υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης του γονέα με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από επίσημη αρχή.

Αριθμός συμμετεχόντων
Προκειμένου να διασφαλιστεί η άρτια εμπειρία των συμμετεχόντων σε σχέση με την εποχή που γίνεται ο αγώνας και την κλίμακα του νησιού, ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στους 100 (και για τους δύο αγώνες).

Κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής του αγώνα για τους αθλητές/τριες είναι 15 ευρώ για τη διαδρομή των 9χλμ. και 20 ευρώ για τη διαδρομή των 20χλμ. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, μετάλλιο και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ανοίξουν στα τέλη Ιουλίου 2022, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα στο site της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 151 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*