Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου 2024: Παγκόσμιο ενδιαφέρον συμμετοχών

Newsroom
23/02/2024 11:09
 
 
 

 

Αθλητές και αθλήτριες από συνολικά 48 χώρες έχουν δηλώσει, έως σήμερα, συμμετοχή στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Απριλίου 2024.

Οι περισσότεροι προέρχονται από την Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν συμμετοχές αθλητών και από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία, τις Φιλιππίνες, τον Καναδά, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Όλοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι, ειδικά αυτοί που θα τρέξουν για πρώτη φορά. Όσοι το έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια, περιμένουν με ανυπομονησία να περάσει το δίμηνο που απομένει για να βρεθούν και να τρέξουν ξανά στο «Νησί των Ιπποτών».

Συνολικά, οι χώρες που έχουν δηλώσει παρούσες έως τώρα στο Μαραθώνιο Ρόδου 2024, είναι οι εξής: Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Πολωνία, Τουρκία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Νότια Αφρική, Βέλγιο, Εσθονία, Σουηδία, Αυστραλία, Φινλανδία, Ελβετία, Σλοβακία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Φιλιππίνες, Βραζιλία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αυστρία, Καναδάς, Σερβία, Βουλγαρία, Δανία, Ισπανία, Κολομβία, Μακεδονία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ουαλία, Ρωσία, Αλβανία, Βενεζουέλα, Ζιμπάμπουε, Καζακστάν, Κίνα, Κροατία, Λετονία, Λίβανος, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Πορτογαλία, Χονγκ Κονγκ.

Οι εγγραφές για τον 9ο Μαραθώνιο της Ρόδου συνεχίζονται για τα αγωνίσματα του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα και είναι ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να επωφεληθούν από προνομιακές τιμές σε εισιτήρια και διαμονή.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ,
η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται
με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αγώνα, στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 52 times, 1 visits today)

3 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*