ΣΕΒΑΣ: Στη Νάξο οι Πανελλήνιοι αγώνες ανώμαλου δρόμου βετεράνων 2024 – Όλες οι πληροφορίες

Newsroom
24/03/2024 14:15
 
 
 

 

Ο ΣΕΒΑΣ Νάξου, ενημερώνει σχετικά με την προκήρυξη των Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που θα πραγματοποιηθούν στη Νάξο στις 31 Μαρτίου 2024. Επίσης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒΑΣ, την ίδια ημερομηνία θα διεξαχθούν και Αναπτυξιακοί αγώνες σε ανώμαλο έδαφος, αγοριών και κοριτσιών στις κατηγορίες Κ16 και Κ18.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ) προκηρύσσει για τις 31 Μαρτίου 2024 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου για Masters αθλητές/αθλήτριες στίβου, ανεξάρτητους αθλητές και αναπτυξιακούς αγώνες αγοριών-κοριτσιών, με διοργανωτή τον ΣΕΒΑΣ ΝΑΞΟΥ και με συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, και τον ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ Α.Ο.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη περιοχή της Αγίας Άννας και της Πλάκας, με ώρα έναρξης 9:00 το πρωί.

Δικαίωμα συμμετοχής

α) ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕΓΑΣ: Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες για τους οποίους έχει εκδοθεί ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ και είναι ενεργό (έχει εκδοθεί ή ανανεωθεί κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σύμφωνα με τις δηλώσεις των σωματείων) και ανήκουν οπωσδήποτε στη δύναμη των Σωματείων – Μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. που έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση (άρθρο 8 του ν.2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και είναι εγγεγραμμένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ (Άρθρο 142 του ν.4714/2020).

β) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ: Στους αγώνες θα μπορούν να συμμετέχουν αθλητές 19+, που είναι εγγεγραμμένοι σε άλλους αθλητικούς συλλόγους (εκτός ΣΕΓΑΣ ή ΣΕΒΑΣ), ή μπορεί να μην είναι σε κανένα σύλλογο εγγεγραμμένοι.

γ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣ: δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε Συνδέσμους Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΕΒΑΣ), 35+ ετών, στους οποίους οι κατηγορίες θα χωρίζονται σε πενταετίες, Ανδρών και Γυναικών, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79, 80-84, 85-89, 90-94, 95-99, 100 +….κτλ.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν στον ΣΕΒΑΣ ΝΑΞΟΥ, στο e-mail: sevasnaxou2008@hotmail.com το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 27/03/2024 και ώρα 22:00. Η υποβολή της δήλωσης θα γίνεται στην συνημμένη φόρμα εγγραφής (Excel) που υπάρχει στο τέλος της προκήρυξης.

Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, οι αθλητές /αθλήτριες δηλώνουν ανεπιφύλακτα ότι αποδέχονται τους όρους της Προκήρυξης του πρωταθλήματος και την εφαρμογή των κανονισμών του ΣΕΓΑΣ και της ΟΕΒΑΣ.

Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στη συνημμένη δήλωση συμμετοχής, θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα και να φέρουν και την υπεύθυνη δήλωση.

Επισήμανση: Μετά το πέρας της 27ης Μαρτίου οι δηλώσεις συμμετοχών δεν θα γίνονται δεκτές. Σε περίπτωση αδυναμίας υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης κάποιων συμμετεχόντων, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο νούμερο 6936119623 (Γιάννης Ξενάκης).

Τεχνική σύσκεψη

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως μια ώρα πριν τον αγώνα στη γραμματεία, στο χώρο της Αφετηρίας, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους και να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους, καθώς και πληροφορίες για την διαδρομή, προσκομίζοντας απαραίτητα την υπεύθυνη δήλωση και επιδεικνύοντας την αθλητική ή την αστυνομική τους ταυτότητα.

Για τα Σωματεία ΣΕΓΑΣ, οι αθλητές εκτός από τα δελτία τους, θα πρέπει να έχουν μαζί απαραίτητα την Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρημένη ιατρικώς.

Ιατρικές εξετάσεις – Κάρτα Υγείας αθλητή

α) ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕΓΑΣ: Με την φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες και να έχουν στην κατοχή τους την κάρτα υγείας αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η έκδοση της κάρτας υγείας αθλητή (πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών) είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του νόμου 4479/2017 και τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και αγώνων του ΣΕΓΑΣ.
Η κάρτα υγείας αθλητή ισχύει για ένα (1) έτος από την θεώρησή της.
β) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣ: οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες, έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση για θέματα που αφορούν την υγεία των αθλητών– αθλητριών αλλά κι για κάθε πιθανό πρόβλημα που θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια των αγώνων και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου, υπεύθυνοι είναι ίδιοι ίδιοι Οι αθλητές και σε καμία περίπτωση Η διοργανώτρια αρχή που είναι ο ΣΕΒΑΣ Νάξου και η ΟΕΒΑΣ.

Ιατρική κάλυψη

Η Οργανωτική Επιτροπή θα φροντίσει για την Ιατρική κάλυψη των αγώνων, με την παρουσία Ιατρού και Ασθενοφόρου.

Γενικές τεχνικές διατάξεις

Αριθμοί συμμετοχής

Κάθε αθλητής θα λαμβάνει έναν (1) προσωπικό αριθμό και ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας, για να διευκολύνει το έργο των κριτών.
Ο αριθμός συμμετοχής πρέπει να συγκρατείται με 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνιά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν και να είναι απολύτως ορατοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οργανωτικοί εκπρόσωποι Πανελλήνιου Πρωταθλήματος

Οργανωτικοί εκπρόσωποι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος ορίζονται τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒΑΣ ΝΑΞΟΥ κ. Τσακωνιάτης Στάθης και κ. Ξενάκης Γιάννης.

Τεχνικός υπεύθυνος πανελληνίου πρωταθλήματος

Τεχνικός υπεύθυνος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ορίζεται ο κ. Πέτρος Σιδερής, τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ.

Αγωνίσματα

Τα αγωνίσματα στα οποία μπορούν οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα (1), που ανταποκρίνεται στην ηλικιακή κατηγορία που ανήκει ο κάθε αθλητής, είναι τα εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Απονομές

Οι απονομές μεταλλίων στους αγώνες θα γίνονται βάσει των ηλικιακών κατηγοριών, δηλαδή: α) απονομές ανά πενταετία, στους τρεις πρώτους για τους 35+ και β) μία απονομή στους τρεις πρώτους, για τους 19-34.
Όλοι οι αθλητές ανεξαιρέτως θα λαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα της διοργάνωσης.

Κριτές

Την Αγωνόδικο Επιτροπή θα στελεχώσουν επίσημοι Κριτές του ΣΕΓΑΣ .

Σημειώσεις – παρατηρήσεις

α) Στους αγώνες δεν θα υπάρχει κόστος συμμετοχής.
β) Στους αγώνες δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
γ)Δικαίωμα συμμετοχής έχει ο κάθε αθλητής σε ένα (1) αγώνισμα.
δ) Η προθέρμανση των αθλητών θα γίνεται στον παρακείμενο χώρο κοντά στην Αφετηρία, ώστε όταν ειδοποιούνται, να κατευθύνονται αμέσως στην εκκίνηση.
ε) Στις διαδρομές θα υπάρχει στο 4ο χλμ, σταθμός με νερό για τους συμμετέχοντες.
ζ) Η μετακίνηση, διαμονή, & διατροφή των μετεχόντων, είναι ευθύνη των ίδιων των αθλητών και των Συνδέσμων τους.
η) Θα υπάρχει λεωφορείο που θα μεταφέρει τους αθλητές στην αφετηρία των αγώνων.
θ) Μετά τους αγώνες θα παρατεθεί γεύμα για όλους τους αθλητές στο εστιατόριο ”ΓΟΡΓΟΝΑ”, (στην αφετηρία των αγώνων).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στους αγώνες, να φροντίσουν έγκαιρα για τη διαμονή τους.

Ξενοδοχεία (προτεινόμενα)

Barbouni Hotel ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΣ (περιοχή ΚΟΤΤΗ) 2285 024400
Ξενοδοχείο Κορωνίς ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΣ (παραλία) 2285 022297-8
Xenia Hotel ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΣ (παραλία) 2285 025068
Hotel Grotta (περιοχή Γρόττας Χώρα Νάξος) 2285022001
Anassa Suites (Παντάνασσα Χώρα Νάξος) 6978189630
Naxos Illusion-Nikos Verikokos (Αγ.Παρασκευή Χώρα) 6976017408

Προσφορά BLUE STAR (ακτοπλοϊκά εισιτήρια)

Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει για τους αγώνες με μειωμένο εισιτήριο 50% να επικοινωνήσει με το παρακάτω πρακτορείο μέχρι τις 27/3/2024 .
BLUE TRAVEL Σταμάτης Καπίρης παραλία Χώρας Νάξου 2285024414
info@naxosbluetravel.gr

Πληροφορίες διαδρομών

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 8000m & 6000m: Αφετηρία, Αγία Άννα (εστιατόριο Γοργόνα) – περιοχή Πλάκας και επιστροφή.
Οι διαδρομές θα είναι σε ανώμαλο έδαφος, χωμάτινο κατά το μεγαλύτερο μέρος, αλλά θα υπάρχουν σημεία που θα βγαίνουν σε άσφαλτο (π.χ. στα 8000μ).
Για την διαδρομή των 8000m, στο μέσον της διαδρομής, δηλαδή στα 4000m μέτρα οι αθλητές θα κάνουν επί τόπου στροφή και θα γυρίσουν πίσω για να τερματίσουν.
Επίσης και για την διαδρομή των 6000m, στο μέσον της διαδρομής, δηλαδή στα 3000m μέτρα οι αθλητές θα κάνουν επί τόπου στροφή και θα γυρίσουν πίσω για να τερματίσουν.

Θα υπάρχει σήμανση στα 3000m και στα 4000m και εθελοντές σε εκείνα τα σημεία, γι΄ αυτό καλό θα είναι οι αθλητές να το έχουν πάντα στο νου τους, να μην ξεχαστούν και συνεχίσουν.

Οι χάρτες των διαδρομών

Δήλωση συμμετοχής

Υπεύθυνη δήλωση – Συμφωνία

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 850 times, 1 visits today)

4 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*