ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων: Προώθηση του αθλητισμού υπαίθρου με το πρόγραμμα «SPORURAL»

Newsroom.
30/05/2024 01:18
 
 
 

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων συμμετέχει για ακόμη μία φορά ως εταίρος σε ένα πολύ ενδιαφέρον ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus Plus Sport με τίτλο SPORURAL, το οποίο στοχεύει στην προώθηση του αθλητισμού υπαίθρου στις αγροτικές περιοχές.

Το πρόγραμμα αυτό φέρνει κοντά τέσσερις εταίρους από την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία για την επίτευξη τριών βασικών στόχων:

• Προώθηση του αθλητισμού στις αγροτικές περιοχές μέσω της αξιοποίησης του φυσικού
περιβάλλοντος.
• Προτάσεις αθλητικών δραστηριοτήτων με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο
• Χρήση του αθλητισμού στη φύση ως μέσο προσέλκυσης τουρισμού στις αγροτικές περιοχές

Μεταξύ άλλων ενεργειών, τον Μάρτιο του 2024 η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων καλωσόρισε στην Ελλάδα, στα κεντρικά του ΣΕΓΑΣ, τους εταίρους του SPORURAL, για μια παραγωγική Διεθνή Συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν οι δράσεις του προγράμματος έως τώρα αλλά και τα επόμενα βήματα.

Ένα ακόμη κομμάτι στο οποίο εστίασαν οι εταίροι στην αρχή του προγράμματος ήταν η βελτιστοποίηση των αθλητικών δραστηριοτήτων μέσω της χρήσης τεχνολογίας. Έτσι, σε μια προσπάθεια διάδοσης της γνώσης τους σε αυτόν τον τομέα, οι εταίροι κάθε χώρας, μοιράστηκαν με το κοινό -μέσω της παραγωγής 4 βίντεο- καινοτόμες εφαρμογές που βελτιώνουν την εμπειρία των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε εδώ:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του https://sporural.concellodeares.com/ και την ιστοσελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων https://cycladesathletics.gr/

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 62 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*