Το πρόγραμμα «Δημήτριος Βικέλας» «ταξιδεύει» στην Αρχαία Ολυμπία με στοχευμένες δράσεις για «Αθλητισμό και Περιβάλλον»

Newsroom
04/06/2024 00:14
 
 
 

 

Στην Αρχαία Ολυμπία μεταφέρονται την Τρίτη και αύριο Τετάρτη, 4 και 5 Ιουνίου, οι αθλητικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δράσεις του προγράμματος «Δημήτριος Βικέλας», για την ανάδειξη των αξιών του Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα «Δημήτριος Βικέλας» για την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Παιδεία, την Ιστορία και τις Αθλητικές Αξίες, είναι μια πρωτοβουλία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία στην Τήνο και τη Σύρο (6-12 Απριλίου).

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Τετάρτη 5 Ιουνίου), το Υπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, διοργανώνουν την παραμονή και ανήμερα σειρά δράσεων με θέμα «Αθλητισμός και Περιβάλλον». Στόχος η ευαισθητοποίηση των νέων, καθώς ο Αθλητισμός μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης και σε αυτό στοχεύει το εν λόγω πρόγραμμα.

Παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών (Μιχάλης Μουρούτσος, Νίκη Μπακογιάννη, Κλέλια Πανταζή, Όλγα Βασδέκη, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Άννα και Χριστίνα Ντέντα), περισσότερα από 80 αθλητικά σωματεία της Ηλείας και οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού θα συμμετέχουν στις δράσεις που θα λάβουν χώρα στην Ορεινή Ολυμπία και στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο Αρχαίας Ολυμπίας, στον Αρχαιολογικό χώρο.

Θα μυηθούν στις αξίες του Ευ Αγωνίζεσαι, των αθλητικών ιδεωδών, της ευγενούς άμιλλας και παράλληλα θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*