Serifos Sunset Race 2024: Για 10η χρονιά τρέχουμε και κολυμπάμε στο νησί της Σερίφου!

Newsroom
10/06/2024 13:42
 
 
 

 

Για 10η χρονιά, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου, επιστρέφει στο νησί της Σερίφου η αγαπημένη διοργάνωση, το Serifos Sunset Race, με αγώνες δρόμου, κολυμβητικούς αγώνες, παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης για τους μικρούς μας φίλους και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Το Serifos Sunset Race ξεκίνησε το 2013 και σε αυτά τα χρόνια έχει εξελιχθεί, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά της με περισσότερες δράσεις, φιλοξενώντας αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και αναδεικνύοντας τις ομορφιές του γραφικού νησιού των Κυκλάδων.

Κάθε χρόνο επισκέπτονται το νησί της Σερίφου περισσότεροι από 2500 συμμετέχοντες και επισκέπτες, και μάλιστα σε περίοδο off season, για να ζήσουν από κοντά το Serifos Sunset Race, το οποίο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις στις Κυκλάδες.

Οι αγώνες που ξεχωρίζουν είναι αυτοί των 5χλμ. και 10χλμ. που διεξάγονται το απόγευμα του Σαββάτου (14/9) στο ηλιοβασίλεμα, με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μια μοναδική διαδρομή, παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς, του Γανέματος και του Κουταλά κι απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από τη μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.

Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής (13/9), στην πλατεία της Άνω Χώρας Σερίφου, με μουσική, χορό και κεράσματα από τα τοπικά μαγαζιά.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου (14/9) με τους παιδικούς αγώνες δρόμου 500μ. και 1000μ. στον κεντρικό δρόμο του Λιβαδιού της Σερίφου.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στην παραλία του Αυλόμοναθα διεξαχθεί ο κολυμβητικός αγώνας με τους κολυμβητές να επιλέγουν μεταξύ τριών αποστάσεων, 750μ., 1.500μ. και 3.000 μέτρων. Λίγο νωρίτερα από το ίδιο σημείο θα εκκινήσουν και οι παιδικοί αγώνες κολύμβησης.

Serifos Sunset Race goes plastic free!
Για ακόμα μια χρονιά το Serifos Sunset Race είναι πρεσβευτής του προγράμματος SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, μια ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες.
Η ομάδα του προγράμματος θα βρίσκεται στο νησί την περίοδο της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές δράσεις, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί μελλοντικά.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η διοργάνωση έχει μετατραπεί σε “plastic free”, μειώνοντας τη χρήση του πλαστικού, συλλέγοντας ό,τι πλαστικό χρησιμοποιείται στη διάρκεια της διοργάνωσης και αποστέλλοντάς το για ανακύκλωση και συμμετέχοντας σε όλες τις δράσεις του προγράμματος SeaChange Greek Islands που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο της διοργάνωσης.

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει!
Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.serifosrace.com και να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο που αφορά στις δηλώσεις συμμετοχής. Επιλέγουν τα αγωνίσματα που θέλουν να λάβουν μέρος, συμπληρώνουν τα στοιχεία που ζητούνται και είναι έτοιμοι/έτοιμες για μια ξεχωριστή εμπειρία!

Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης διεξάγονται διαφορετική ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα δύο αθλήματα, λαμβάνοντας ξεχωριστή κατάταξη και έκπτωση 50% στη συμμετοχή τους στον κολυμβητικό αγώνα.

Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης είναι δωρεάν.
Όλοι οι συμμετέχοντες στους αγώνες δρόμου με τη συμμετοχή τους θα λάβουν τo τεχνικό T-Shirt της διοργάνωσης. Αντίστοιχα οι κολυμβητές θα λάβουν κολυμβητικό σκουφάκι.

Επίσης, για όλους τους συμμετέχοντες η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει σημαντικές προσφορές για τη μεταφορά τους στο νησί, τη διαμονή, τη διατροφή και την ενοικίαση αυτοκινήτου.

George Spyros

Στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης θα βρείτε τα συνεργαζόμενα καταλύματα και γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτου που προσφέρουν ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση αλλά και τις εκπτώσεις των ακτοπλοϊκών και τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσετε, αφού κλείσετε το εισιτήριο του αγώνα.

Σας περιμένουμε να απολαύσουμε παρέα ένα μαγικό διήμερο στο νησί της Σερίφου, γεμάτο κέφι και αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Παρακολουθήστε εδώ βίντεο με τα highlights της περσινής διοργάνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site, στη σελίδα του αγώνα στο Facebook </a και στον λογαριασμό του στο Instagram

(Visited 31 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*