Φινάλε των αγώνων Run Greece στη Σύρο με Πετρουλάκη και Διακοστεφανή νικητές σε 10 και 5χλμ (φώτος)

Newsroom
07/10/2024 10:35
 
 
 

 

Η αυλαία των αγώνων Run Greece έπεσε το Σάββατο το βράδυ στη Σύρο σε μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, σε ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Η Ερμούπολη, φιλόξενη όπως πάντα, υποδέχθηκε δρομείς από διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι συμμετείχαν στον νυχτερινό αγώνα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, ο δήμαρχος της πόλης Αλέξης Αθανασίου, αγκάλιασαν τη διοργάνωση, που εντάχθηκε για πρώτη φορά φέτος στη σειρά αγώνων.

Ο πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων, Παναγιώτης Πετρουλάκης, βρέθηκε στη Σύρο και αναδείχθηκε νικητής στα 10χλμ. με 34.05 σε έναν προπονητικό αγώνα ενόψει του μαραθωνίου Αθήνας. Στα 5χλμ., ο επίσης πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων, Σέργιος Διακοστεφανής τερμάτισε σε 16.59 και στέφθηκε νικητής.

Στη Σύρο βρέθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, που συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού Αλέξανδρο Αθανασίου. Η συνάντηση τους επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στον αθλητισμό στο νησί και στις κοινές δράσεις, που μπορούν να αναπτύξουν στο εγγύς μέλλον. Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκε, βέβαια, και ο αγώνας του Run Greece, και η πεποίθηση πως ο αγώνας θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το νησί. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου Αθήνας, Δημήτρης Χαλβατζάρας, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣΑ Κυκλάδων, Δημήτρης Πάππας και οι τεχνικοί Άγγελος Προβατάς και Νότης Παπούλιας.

Με τη διοργάνωση της Σύρου έκλεισε ο κύκλος των φετινών αγώνων, ο οποίος άνοιξε τον Απρίλιο στο Ηράκλειο κι έπειτα ταξίδεψε στο Ναύπλιο, τα Τρίκαλα, τον Πειραιά και την Αλεξανδρούπολη, πριν καταλήξει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Οι αγώνες Run Greece διοργανώνονται από τον ΣΕΓΑΣ, την τοπική αυτοδιοίκηση με μεγάλο χορηγό την ERGO.

(Πηγή: segas.gr)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*