Μεγάλη πρόκληση για τον Πανναξιακό η Ουραλόσκα

admin
04/03/2015 11:22
 
 
 

Ο Πανναξιακός σήμερα στις 19.00 γίνεται στο ΔΑΚ Νάξου η τρίτη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, που αντιμετωπίζει την ρωσική Ουραλόσκα Εκατέρινμπουργκ, μετά από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και η πρώτη που κοντράρεται με τις Ρωσίδες σε αγώνα των “8” Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Μπροστά λοιπόν στον κόσμο της η φετινή “σταχτοπούτα” του Τσάλεντζ Καπ καλείται κόντρα στην “βασίλισσα ομορφιάς” της ρωσικής Λίγκας να κάνει το α’ μεγάλο βήμα πρόκρισης για την 4άδα και να “γράψει” μια ακόμη λαμπερή σελίδα στην ήδη “χρυσή” ιστορία του συλλόγου.



Η ομάδα του θρυλικού Ρώσου τεχνικού Νικολάι Καρπόλ, ίνδαλμα του Σέρβου πρώην τεχνικού των γηπεδούχων, Κόβαζιτς, ο οποίος ονειρευόταν να αποκλείσει τον πολυτροπαιούχο ομόλογό του, απέναντι στο πάθος και τον ενθουσιασμό της ομάδας του Βούλγαρου Πετρόφ, θα έχει την παράδοση, καθώς από το 2009 σε 4 αγώνες με δύο ελληνικές ομάδες  έχασε μόνο ένα σετ!



Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Καρπόλ, του οποίου το όνομα φιγουράρει στο Hall Of Fame του αθλήματος, στα 76 του χρόνια, αποφεύγει τα ταξίδια και συνήθως την ομάδα στα εκτός έδρας ματς κοουτσάρει ο γιός του Μιχαίλ Καρπόλ, που όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω έχει θαυμάσιες σχέσεις με τις αθλήτριες.


 
Ευχή για… μπόι και ο ιός Η1Ν1

Κι αυτό εκτός έδρας όταν στο α’ ματς των 32 του Κυπέλλου CEV Cup στη Γλυφάδα με τον Παναθηναϊκό, η ρωσική ομάδα είχε επιβληθεί με 1-3 (16-25, 25-17, 23-25, 20-25) της ομάδας του Τάκη Φλώρου, που στον επαναληπτικό με μια ακόμη ήττα 3-0 (25-16, 25-20, 25-14) αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

«Το ότι είναι ομάδα μιας “αυτοκρατορίας” του παγκόσμιου βόλεϊ με τη δική της σχολή στο άθλημα, νομίζω πως τα λέει όλα» τόνισε αρχικά στο Volleyplanet η, πρώην αρχηγός του “τριφυλλιού” Ρούξι Ντουμιτρέσκου σχετικά με το ματς της Γλυφάδας και συνέχισε: «Παίζουν ένα τελείως διαφορετικό βόλεϊ με το δικό μας το οποίο βασίζεται στα ψηλά κορμιά, τα τεράστια φυσικά προσόντα, στη δύναμη και στην ταχύτητα. Προσωπικά θυμάμαι ήταν από τις λίγες ομάδες που έπαιξα ως αντίπαλη, όπου ευχόμουν να είχα λίγο περισσότερο ύψος… Ωστόσο σε τέτοια ματς που εξ αρχής δεν έχεις τίποτα να χάσεις, καλό είναι να αποβάλλεις τον όποιο φόβο ή δέος μπορεί να σε κυριεύσει.

Οι παίκτριες στην άλλη πλευρά του φιλέ δεν έχουν ούτε τρία χέρια, ούτε είναι εξωγήινες… Για αυτό θα πρέπει να παίξεις ελεύθερα, χωρίς άγχος για να διασκεδάσεις πρώτα εσύ το παιχνίδι. Και όταν παίζεις κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, συνήθως κάνεις και τις καλύτερες εμφανίσεις» υποστήριξε η πρώην άσος του Παναθηναϊκού, που στο στο α’ ματς ήταν με 18π η τοπ σκόρερ της ομάδας της, αλλά μαζί με άλλες συναθλήτριες δεν είχε αγωνιστεί στον επαναληπτικό του Εκατέρινμπουργκ, λόγω έξαρσης του ιού Η1Ν1 εκείνη την περίοδο.

Σαν να κάνεις μπλοκ στον… Αγκάμεζ

Ανάλογη τύχη είχε δύο χρόνια αργότερα και ο Ολυμπιακός του Τέλη Σωτήρχου, ο οποίος στις 32 επίσης του CEV Cup είχε αποκλειστεί το Νοέμβριο με δύο ήττες 0-3 (18-25, 18-25, 11-25) στο Ρέντη και με 3-0 (25-17, 25-10, 25-21) στο Εκατέρινμπουργκ. Αν και οι ερυθρόλευκες δεν απέσπασαν ούτε σετ στα δύο ματς με τις Ρωσίδες, η διεθνής των νταμπλούχων Ελλάδας, Σοφία Κοσμά θυμάται πως «δεν ήταν ανίκητες! Μολονότι εκείνη την χρονιά δεν είχαμε και την καλύτερη ομάδα, αν συνέκρινε κανείς το δικό μας μπάτζετ με αυτό της ρωσικής, θα διαπίστωνε ότι τις κοντράραμε αρκετά.

Προσπαθήσαμε και πιέσαμε στο σέρβις μιας και αυτό είναι το μόνο που μπορείς να πεις ότι υστερεί μία τέτοια ομάδα και αξίζει να πιέσεις» υποστήριξε η διεθνής άσος που συμπλήρωσε:

«Σίγουρα όταν τις αντικρίζεις πρώτη φορά έχουν επιβλητική μορφή, όχι μόνο λόγω υψους, αλλά και επειδή στο πάγκο τους είναι ένας θρύλος. Όμως εμείς μπήκαμε στο ματς για να το χαρούμε και γιατί είναι φοβερή εμπειρία κάποια στιγμή να παίζεις κόντρα σε ομάδες τέτοιου επιπέδου. Άσε για τη χαρά που παίρνεις αν τους κάνεις ένα μπλοκ ή έστω να τους σπάσεις τη μπάλα… Ένιωθες σαν να’ χες κάνει μπλοκ στον… Αγκάμεζ».


 

Ασυναγώνιστες οι Ρωσίδες

Από την πλευρά του ο κ. Σωτήρχος στάθηκε κυρίως στα ύψη των αθλητριών, οι οποίες χτυπούσαν πολύ πάνω από το μπλοκ των ερυθρόλευκων. «Στο α’ παιχνίδι που παίξαμε στου Ρέντη δεν είχε έρθει ο Καρπόλ, ο οποίος κοουτσάρισε κανονικά την ομάδα στον επαναληπτικό. Πρόκειται για μια ομάδα με φοβερή πειθαρχία απέναντι στον προπονητή τους, απόλυτο επαγγελματισμό και με φοβερά προσόντα. Το παιχνίδι τους δεν ήταν τόσο γρήγορο, η μπάλα πήγαινε ψηλά και απλά καρφώνανε πάνω από το δικό μας μπλοκ.

Αν υποθέσω πως το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ στην Ελλάδα έχει πέσει από το 2011, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αντίστοιχα το επίπεδο στη Ρωσία σήμερα έχει ανέβει περισσότερο απ’ ότι ήταν πριν τέσσερα χρόνια, αν κατέβει η κανονική ομάδα και δεν κάνει κάποια συντήρηση ο Καρπόλ, τότε θεωρώ πως οι Ρωσίδες θα είναι ασυναγώνιστες στη Νάξο» επεσήμανε ο Έλληνας τεχνικός, που δεν πρόκειται να ξεχάσει τους -35 βαθμούς που συνάντησε στην Ρωσία και ότι υπήρχε φως μέρας για 5-6 ώρες καθημερινά και μετά έπεφτε το απόλυτο… σκοτάδι.


 

Ρουσάκοβα 6ετίας!

Συνδετικός κρίκος της Ουραλόσκα μετά από 6 χρόνια με τις ελληνικές ομάδες, είναι η Ρουσάκοβα, η μοναδική σημερινή άσος της τότε ομάδας που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό και που ήταν παρούσα και στην πρόκριση επί του Ολυμπιακού, μαζί με τις νυν συμπαίκτριες της τη Ζαράσκο και την πανέμορφη Σαφόνοβα.

Φυσικά η ξανθιά λίμπερο δεν είναι η μόνη καλλονή της ρωσικής ομάδας, που στο πρωτάθλημα της χώρας της, αν και 6η στη βαθμολογία θεωρείται από τους οπαδούς η ομορφότερη και πιο σέξι ομάδα. Ήταν άλλωστε η πρώτη ομάδα στη χώρα που έπαιξε με φούστες και «κέρδισε» μαζί με το ανδρικό κοινό και τους αγώνες.

Μέχρι που οι αντίπαλές τους, σκάσανε από τη ζήλια τους και με επίσημη διαμαρτυρία στη ρωσική ομοσπονδία, ζήτησαν την τιμωρία της Ουραλόσκα για αντικανονική εμφάνιση. Η Ομοσπονδία δεν επέβαλλε κάποια ποινή στην ομάδα του Εκατέρινμπουργκ, ωστόσο την υποχρέωσε και πάλι να επιστρέψει στις παραδοσιακές εμφανίσεις με τα σορτς.

Πληρώνει τρελά μία ακόμη εκπληξη

Επειδή όμως στο κλειστό της Νάξου δεν θα πραγματοποιηθούν καλλιστεία, αλλά ευρωπαϊκός αγώνας βόλεϊ η ρωσική ομάδα εδώ και χρόνια έχει βρει τη συνταγή να συνδυάσει την ομορφιά με τις εξαιρετικές επιδόσεις και τις επιτυχίες στο γήπεδο. Για αυτό και στις στοιχηματικές εταιρείες η ομάδα του Καρπόλ δίνεται ως το απόλυτο φαβορί.

Μέχρι στιγμής πάντως η Νάξος έχει υποτιμηθεί πάρα πολύ φέτος από τους bookmakers σε σχέση με αυτά που έχει πετύχει. Σε όλα τα ματς, μέσα έξω δίνονταν ως το απόλυτο αουτσάιντερ και κατάφερε έστω και στο χαντικαπ πόντων να πάρει όλες τις αντιπάλους της. Έχουμε λοιπόν μια κλασσική τάση απέναντι σε μία ελληνική ομάδα με τα προβλήματά της, όπου η νίκη της Ουραλόσκα δίνεται στο 1,10,  το 3-0, χαμηλά στο 1,85 και η νίκη του Πανναξιακού από 5-7.

 

 

Πηγή: volleyplanet.gr

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*