Γ. Λεονταρίτης: «Η επιτυχία του Final 4 μας δείχνει το δρόμο για την προώθηση του αθλητικού τουρισμού»

admin
18/03/2015 08:36
 
 
 

Τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του Final 4 Κυπέλλου Volley Ανδρών που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σύρο απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Λεονταρίτης, σε δήλωση του, υποστήριξε ότι «η επιτυχία της διοργάνωσης δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την προώθηση του αθλητικού τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο», ενώ ανακοίνωσε ότι επόμενος στόχος είναι η καθιέρωση ενός ετήσιου, διεθνούς ακτινοβολίας, τουρνουά βόλεϊ που θα διεξάγεται – εκ περιτροπής – στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που διαθέτουν τις  απαραίτητες υποδομές.

Το πλήρες περιεχόμενο της δήλωσης του κ. Λεονταρίτη έχει ως εξής:

«Νιώθω ότι η Σύρος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Ελληνικό βόλεϊ, βγήκαν πολλαπλά κερδισμένοι από αυτό το Final 4, που ομολογουμένως χαρακτηρίστηκε ως η αρτιότερη διοργάνωση από την καθιέρωση του θεσμού.

Το γεμάτο γήπεδο, η μοναδική ατμόσφαιρα, το εξαιρετικό θέαμα που προσέφεραν και οι 4 φιναλίστ με αποκορύφωμα τον σπουδαίο τελικό, δεν μπορούν παρά να μας κάνουν να αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την ανάληψη της πρωτοβουλίας της διοργάνωσης του Final 4.

Χάρις στη συντονισμένη δράση και  τη συνεργασία όλων πετύχαμε το στόχο μας: την τεράστια προβολή της Σύρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η επιτυχία της διοργάνωσης αποτυπώνεται στα διθυραμβικά σχόλια των Μ.Μ.Ε., καθώς και στα δεκάδες συγχαρητήρια που δέχομαι καθημερινά, συγχαρητήρια που δεν ανήκουν σε εμένα προσωπικά ή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Ευχαριστώ από καρδιάς τη δημοτική Αρχή του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και ιδιαίτερα τον δήμαρχο κ. Γιώργο Μαραγκό, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αθανάσιο Φώσκολο, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σταύρο Γουσγουνέλη, τον εντεταλμένο Σύμβουλο αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γουλιέλμο Πρίντεζη, το υπηρεσιακό προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Γυμναστήριο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», τα μέλη της Λέσχης Φίλων του Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ και ιδιαίτερα τις κ.κ. Σοφία και Νατάσα Μιχάλοβιτς.

Παράλληλα, θέλω να υπογραμμίσω και να ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία και την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης τον Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων κ. Νικόλαο Βελέντζα, τον Λιμενάρχη Σύρου κ. Ιάκωβο Γκύζη, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης κ. Δημήτριο Γιάνναρη και τον Διοικητή του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο»  κ. Ιωάννη Πετράκη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω προς τους παράγοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν για μια ακόμη φορά, τους παράγοντες και τους αθλητές και των τεσσάρων ομάδων του FINAL 4 για το υψηλού επιπέδου θέαμα που μας προσέφεραν καθώς και όλα τα Μ.Μ.Ε. που προέβαλαν τη διοργάνωση και τη Σύρο.

Στην επιτυχία της διοργάνωσης καθοριστικός ήταν ο ρόλος και η παρουσία των φιλάθλων που κατέκλυσαν το γήπεδο δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα, χωρίς επεισόδια και έκτροπα, μετατρέποντας τη διοργάνωση σε γιορτή, αποδεικνύοντας στην πράξη τον αθλητικό πολιτισμό των νησιωτών.

Συγχαρητήρια οφείλω να απευθύνω προς τον θριαμβευτή της Σύρου, την κυπελλούχο ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. που κατάφερε να φθάσει στην κορυφή, τριάντα δύο χρόνια μετά από την τελευταία της απόπειρα.

Κερδίσαμε το στοίχημα και πιστεύω ότι ο πήχης ανέβηκε ψηλότερα. Η επιτυχία της διοργάνωσης μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την προώθηση του αθλητικού τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο. Επόμενος στόχος η καθιέρωση ετήσιου διεθνούς ακτινοβολίας τουρνουά βόλεϊ το οποίο θα διεξάγεται εκ περιτροπής στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που διαθέτουν τις  απαραίτητες υποδομές».

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*