Γ. Λεονταρίτης: «Η Σύρος κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις»

admin
28/07/2015 14:03
 
 
 
Η Β’ Κλειστή Αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου δήμου Σύρου-Ερμούυπολης “Δημήτριος Βικέλας”

Τον κίνδυνο να βρεθεί η Σύρος χωρίς κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας της Β’ Κλειστής Αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Σύρου Ερμούπολης «Δημήτριος Βικέλας».

«Δυστυχώς, σήμερα η Σύρος δεν διαθέτει κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, γιατί και η Α’ αίθουσα παρουσιάζει τεράστια προβλήματα και ίσως να μην είναι λειτουργική για τα επόμενα χρόνια […] Είναι επιτακτική ανάγκη να συνταχθεί γρήγορα αυτή η μελέτη» δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης, ο οποίος αν και εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης «ενδεχομένως να είναι δύσκολα», εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα να διαψευστεί αυτή του η εκτίμηση.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας συμπλήρωσε ότι «υπήρχαν άδειες καταλληλότητας» για τη Β’ Κλειστή Αίθουσα, «αλλά τώρα διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν στρεβλώσεις στον φέροντα οργανισμό, γι’ αυτό και γίνεται αυτή η μελέτη».

Σημειώνεται ότι η Β’ Κλειστή Αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτριος Βικέλας» είναι αυτή στην οποία διεξάγονται οι αγώνες της ομάδας βόλεϊ του Φοίνικα, που βρίσκεται στην Α1 κατηγορία.

 

Υπό αμφισβήτηση τίθεται η λειτουργικότητα και της Α΄αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου “Δημήτριος Βικέλας”

Το περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Περιφέρεια και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα χρηματοδοτήσουν με ποσοστό 50{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} ο καθένας την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης. O συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 38.000 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Η χρηματοδότηση ποσού 19.000 € θα γίνει από ιδίους πόρους της Περιφέρειας. Σε περίπτωση αύξησης του προϋπολογισμού της μελέτης το πρόσθετο κόστος θα βαρύνει τον κύριο του έργου, δηλαδή τον δήμο Σύρου – Ερμούπολης και θα το καλύψει από ιδίους πόρους.

Σκοπός της μελέτης είναι ο έλεγχος της στατικής επάρκειας της Β’ Κλειστής Αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου.

Η ισχύς της προγραμματικής σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και η διάρκειά της ορίζεται σε 6 μήνες για την ολοκλήρωση της μελέτης, χωρίς παράταση.

 

 

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*